Pátek, 19. dubna 2024

Kluby a restaurace v Praze 1 se nejčastěji potýkají s nadměrným hlukem

Kluby a restaurace v Praze 1 se nejčastěji potýkají s nadměrným hlukem

Nadměrný hluk, špatné těsnění oken a hluční lidé jsou nejčastější problémy klubů, barů, restaurací a heren, které odhalily kontroly v centru metropole. Problémy se týkají zhruba 20 provozoven v centru.

"Reagujeme tímto na časté stížnosti našich obyvatel. Stěžovatelé jsou připraveni na to, že bydlí v centru města, což přináší svá omezení, ale vše má svou míru," řekl starosta Prahy 1 Filip Dvořák (ODS).

Starosta v této souvislosti upozornil na to, že oslovil dopisem provozovatele i vlastníky domů, kde se podniky nachází, aby se zamysleli nad opatřeními. Ty mají zamezit případným stížnostem.

"Ve většině případů není složité odstranit několik závad. Jde například o úpravy vstupních dveří či například zřízení dveřníka, který zamezí shromažďování hlučných hostů před vchodem. Na druhou stranu je to pouze 20 problémových podniků z celkového počtu 1710 hostinských provozoven v Praze 1," vysvětlil Dvořák.

Kontrolní tým složený ze starosty Prahy 1, pracovníků živnostenského odboru, kontrolního oddělení, finančního odboru, ale také i hasičů, pracovníků celní správy, městských strážníků a dalších odborníků neplánovaně vždy v jakýkoliv pátek od 22.00 do 02.00 navštěvuje tyto problémové podniky. "V kontrolách budeme samozřejmě pokračovat i nadále," dodal Dvořák.

Podniky, na které si obyvatelé městské části nejvíce stěžují, radnice sleduje. Jejich seznam zájemci naleznou na internetových stránkách městské části.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů