Čtvrtek, 18. dubna 2024

IBM pomáhá urbanistům vytvořit první "chytré" město v USA

Babcock Ranch - první americké "plně udržitelné" město

IBM pomáhá urbanistům vytvořit první "chytré" město v USA

Orlando, Florida: Na jihozápadu Floridy vzniká první město založené na myšlence udržitelného rozvoje. Babcock Ranch bude při plánování a projektování rozsáhlých technologických systémů používat software IBM .

Nové město Babcock Ranch developerské společnosti Kits & Partners se stane centrem inovací vycházejících z osvědčených postupů v oblasti ochrany přírody, budování místních komunit a městského plánování. Nová řešení budou vycházet z nejnovějších poznatků o dopravních systémech, energetické efektivitě a udržitelnosti rozvoje. Urbanisté, kteří projektují Babcock Ranch, budou pomocí aplikace IBM Rational Focal Point koordinovat inženýrskou a stavební práci, hospodářský rozvoj a řešit všechny komplikace spojené s budováním chytrého města.

Dokončený projekt města Babcock Ranch nabídne přes 557 tisíc metrů čtverečních plochy pro obchodní, komerční, kancelářské a občanské využití, včetně lehkého průmyslu. Celé město, pokryto bezdrátovou sítí, bude naplno využívat možnosti internetu a jeho vysokokapacitní digitální připojení bude podporovat využívání jak současných, tak i nově vznikajících technologií.

Město Babcock Ranch s plochou okolo 6900 hektarů bude využívat méně energie, přičemž se stane prvním městem poháněným sluneční energií s nulovými emisemi. Ve městě Babcock Ranch bude také využíván integrovaný "smart grid" (chytrá elektrická síť), který poskytne větší efektivitu a umožní obyvatelům a podnikům sledovat a kontrolovat jejich spotřebu energie. Všechny komerční budovy a domy v novém městě budou certifikovány jako energeticky úsporné a postaveny v souladu s normami organizace Florida Green Building Council. Babcock Ranch je také modelem ochrany prostředí: více než polovina z jeho 6900 hektarů bude trvale chráněna, a to včetně zelené stezky a otevřeného prostranství. Město navíc těsně sousedí s rezervací Babcock Ranch Preserve o celkové ploše téměř 30 tisíc hektarů.

K realizaci klíčových systémů města napomáhá projektantům velkou měrou software IBM Rational Focal Point, který je komplexním řešením pro řízení projektů, a to od prvotní myšlenky až po dokončení. Cílem realizátorů projektu Babcock Ranch je omezení rizik a zlepšení přesnosti odhadů investic s pomocí modelování finančních a tržních vlivů. Za tímto účelem budou prostřednictvím aplikace Focal Point shromažďovat a integrovat různá rozhodovací kritéria od interních i externích investorů, analyzovat nejrůznější příležitosti k identifikaci vlivů a příležitostí dalších kroků a průběžně ověřovat hodnotu investic. Focal Point pomůže omezit nejistotu a nepředvídatelnost při plánování a analýze nejvhodnějších řešení, protože zohledňuje jak zájmy investorů, trhu, zákazníků, tak i návratnost investic.

Pro více informací o projektu Babcock Ranch navštivte stránky:
www.babcockranchflorida.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů