Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Společnost Marca CZ na trh čisticích prostředků uvádí novou ekologickou značku s názvem Claro. Nová řada obsahuje produkty na čištění celé domácnosti, od tablet do myčky až po čistič podlah či koupelen. "Cílovou skupinou jsou zejména mladší domácnosti, které přistupují k ekologické otázce většinou zodpovědněji než starší cílová skupina. Co se týká komunikace, v letošním roce se budeme soustřeďovat pouze na distribuci a zejména na místo prodeje," říká marketingová ředitelka firmy Radka Holečková.

Nejzadluženější energetika v Evropě, italský Enel, spustí prvotní veřejnou nabídku akcií své ekologické divize Enel Green Power během dvou posledních týdnů letošního října. Podnik uvedl, že za menšinový podíl divize chce získat tři až čtyři miliardy eur (až 100 miliard Kč). Může to být největší primární nabídka akcií letošního roku v Evropě; Enel se tak snaží snížit své zadlužení. Nabídka se uskuteční ve druhé polovině října.

Pavel Drobil sice rozlítil ekologické aktivisty, když vyhlásil "odideologizování" ministerstva životního prostředí, jak ale podotkl jeden z poslanců ODS, "nastavil si laťku tak nízko, že mu bude stačit zakázat jednu skládku, aby se z něj stal největší ekolog."

Velká ropná skvrna ohrožuje od neděle slavné pláže brazilského státu Rio de Janeiro. Příčina úniku ropy není dosud známa. Ropa zasáhla již asi 1,6kilometrový pás pěti pláží včetně Cabo Frío a Arraial do Cabo na severu tohoto brazilského státu. Brazilský prezident Lula da Silva nedávno kritizoval společnost BP za její obcházení bezpečnostních standardů v Mexickém zálivu. Podle DPA tehdy tvrdil, že podobné neštěstí by se v Brazílii stát nemohlo.

Dvě nákladní lodě plující pod panamskou vlajkou se srazily v Arabském moři u indického přístavu Mumbaj. Hrozí ekologická katastrofa. Jednak kvůli ropě vytékající z poškozených lodí, ale i proto, že do moře spadlo již 300 z 1200 kontejnerů. Některé jsou přitom naplněny jedovatými pesticidy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů