Čtvrtek, 28. března 2024

Opilý řidič převrátil cisternu a blokoval dopravu v pražských Řepích

Opilý řidič převrátil cisternu a blokoval dopravu v pražských Řepích

Včerejší havárie kamionu 13 hodin komplikovala dopravu v Řepích na výjezdu z Prahy směrem na Karlovy Vary. Cisterna se u nájezdu na rychlostní silnici R6 ve směru na Karlovy Vary převrátila před půl osmou. Řidič byl pod vlivem alkoholu. Přečerpat náklad a odvézt cisternu se ale podařilo až ve 20:58.

Podle mluvčí pražské policie Jany Rösslerové je místo průjezdné jen pravým jízdním pruhem, k nehodě museli vyrazit i záchranáři.

"Řidič byl pod vlivem alkoholu," uvedla Rösslerová. K nehodě podle ní museli vyjet i hasiči s jeřábem. Na místě pracovali také zaměstnanci Technické správy komunikací, kteří odstraňovali rozlité provozní kapaliny, střepy a plasty.

Protože nákladní vůz převážel vysoce hořlavou kapalinu, musela se do Prahy vydat také speciální cisterna ze západočeského Sokolova, která hořlavinu z převráceného kamionu odčerpá. Z areálu sokolovské chemičky speciální vůz vyjel před půl desátou.

"Až speciální cisterna na místo přijede, budou na nezbytně dlouhou dobu uzavřeny všechny jízdní pruhy, dokud nedojde k přečerpání," informovala v jedenáct hodin dopoledne mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Cisterna k nehodě nakonec dorazila před půl třetí odpoledne. Ani o dvě hodiny později tudy ale auta ještě neprojela bez omezení. "Kapalinu z havarované cisterny se sice už podařilo přečerpat, ale zatím se ji nedaří obrátit zpět na kola. Odhaduji, že to potrvá ještě minimálně tři hodiny," informoval o prodlužující se uzavírce v 16:30 iDNES.cz operátor Centra dopravních informací. Nakonec byla silnice volná až ve 20:58.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů