Čtvrtek, 28. března 2024

Nové monitory Philips: šampioni v obrazovém kontrastu i úspoře energie

Nové monitory Philips: šampioni v obrazovém kontrastu i úspoře energie

Společnost MMD Monitors & Displays Czech Republic uvedla na český a slovenský trh nové modely displejů Philips, které oproti běžným konkurenčním produktům na trhu vykazují v řadě funkcí pozoruhodné parametry.

První LED displej, který šetří energii

Unikátní LED displej Philips 225BL2 Briliance výrobce charakterizuje jako vůbec první svého druhu, který dokáže ušetřit až 70 % energie. Výškově nastavitelný monitor o úhlopříčce 22" má při plném nasazení spotřebu 22,5 W, ale to, co z něj činí šampiona mezi konkurenčními produkty, jsou rozsáhlé možnosti jejího řízení a šetření. Využívá inteligentní technologii PowerSensor, jež zjišťuje přítomnost uživatele a podle toho upravuje spotřebu energie. "PowerSensor vysílá neškodné infračervené signály a automaticky snižuje jas monitoru ve chvíli, kdy člověk odchází od stolu. Tím se šetří až sedmdesát procent energie a prodlužuje životnost monitoru. LED panely navíc vůbec nevyužívají rtuť, takže je celý monitor recyklovatelný a likvidovatelný bez následků na životní prostředí," vysvětluje Jiří Dubina, obchodní ředitel společnosti MMD Monitors & Displays Czech Republic. Certifikace EPEAT Gold - garantuje, že nejméně 30 % plastů pochází z recyklo vaných materiálů.

Ekologicky šetrný displej od společnosti Philips přitom splňuje všechny nároky na kvalitu technologií a design, a obsahuje i řadu dalších zajímavých technologií a funkcí. Kromě zmíněného Power Sensoru je to např. pokroková technologie SmartImage, která analyzuje zobrazovaný obsah a poskytuje optimalizovaný výkon uživatelsky příjemného zobrazení. a zobrazení. K dalším patří ovládací prvky SmartTouch - inteligentní ikony citlivé na dotek, nebo tzv. nulový vypínač - vypíná monitor v libovolně nastavenou dobu.

Mistr tmavých detailů - kontrast 20 000 000 : 1

Další novinkou na našem trhu z portfolia nové generace monitorů Philips je ultratenký 18,5" LED displej 191EL2SB/00. Moderní design spolu s funkcemi SmartContrast a SmartImage Lite zajišťují dokonalý zážitek v přirozených barvách, a výrobce jej doporučuje jako ideální k zobrazování HD obsahu, přehrávání videa a multimediálních aplikací.

Monitor využívá nejnovější generaci LED technologií. Je tak lehčí a výrazně tenčí než kdy předtím. Není to však na úkor kvality obrazu - právě naopak. Bílé LED diody se rychle rozsvěcují na plný a rovnoměrný jas, čímž zkracují dobu přípravy na provoz. Zároveň umožňují lepší ovládání stmívání LCD podsvícení a výsledkem je mimořádně vysoký kontrastní poměr (20 000 000:1) se stálou úrovní jasu na celé obrazovce a dokonalá reprodukce barev. O to se stará i aplikace SmartContrast zajišťující špičkové detaily černé barvy.

Většina částí displeje je vyrobena ze 100% recyklovatelného materiálu. Monitor je certifikován prestižním hodnocením Energy Star 5.0, které zaručuje, že jde o výrobek, jenž vyhovuje ve všech úrovních provozu nejnovějším standardům v oblasti energetické účinnosti.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů