Pátek, 29. března 2024

Prestižní sympozium Mezinárodní asociace pro výzkum sinic v Českých Budějovicích

Prestižní sympozium Mezinárodní asociace pro výzkum sinic v Českých Budějovicích

Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity ve spolupráci s Botanickým ústavem AV ČR, v.v.i., pořádá v Českých Budějovicích ve dnech 16. - 20. srpna 2010 18. sympozium Mezinárodní asociace pro výzkum sinic. Mezinárodní asociace pro výzkum sinic (The International Association for Cyanophyte Research, IAC), založená v roce 1959, je neformální sdružení odborníků studujících sinice z různých úhlů pohledu.

Prestižní akce, která se koná jednou za tři roky, se zúčastní odborníci z 26 zemí světa. O pořádání je vždy požádána instituce, která provádí výzkum sinic na světové úrovni.

Sympozium bude zahájeno v pondělí 16. srpna 2010 v 9 hodin v Blažkově pavilonu Přírodovědecké fakulty JU (Branišovská 31, České Budějovice). Příspěvky jsou rozdělené do čtyř sekcí a pokrývají široké spektrum aspektů výzkumu sinic od druhové bohatosti přes biochemii a fyziologii až po aktuální témata jako jsou vodní květy, toxicita či ekonomické využití sinic. Své výsledky budou prezentovat nejen špičkoví vědečtí pracovníci, ale i studenti, pro které je sympozium vhodnou příležitostí pro prezentaci výsledků na mezinárodním fóru a navázání kontaktů s kolegy z jiných laboratoří.

Kontakt na pořadatele:
RNDr. Tomáš Hauer, Ph.D.
Přírodovědecká fakulta JU
e-mail: gibon@prf.jcu.cz
tel.: 389 032 276
tel.: 604 829 587

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů