Sobota, 20. dubna 2024

Luxusní hotel v doškových chýších

Luxusní hotel v doškových chýších

Unikátní hotel, jaký nemá ve světě obdoby, otevře v září své brány prvním turistům. Na mexickém pobřeží Costalegre jej nechala postavit nová mezinárodní hotelová síť Hotelito Collection. Ta má v úmyslu budovat malé originální hotely pro movitou klientelu.

Ač jde o velmi luxusní hotel, na první pohled takový dojem nevzbuzuje. Tvoří jej oddělené budovy - 27 apartmánů, tři vily, spa a restaurace.

Architekti projektu našli inspiraci u mexických lidových stavitelů, proto jde vesměs o dřevěné chýše s doškovými střechami, které vzájemně odděluje několik zálivů.

Resort Desconocido, jehož jméno v překladu znamená >>neznámý<<, totiž patří do skupiny zážitkových hotelů. Ty mají klientům zajistit vyváženost přírodní surovosti a luxusu. Ubytovat se zde bude moci až 70 hostů. Zářijové ceny za noc a osobu se mají pohybovat od 310 do 1118 dolarů.

Protože jde o ekohotel, všechny služby, kterých se v něm návštěvníkům dostane, minimálně zatěžují životní prostředí. Přes den provoz hotelového resortu >>běží<< na solární energii a v noci jej osvětlují stovky svíček a pochodní.

Zdaleka to ovšem neznamená, že v Desconocidu klientům nedopřejí veškerý servis, na který jsou zvyklí z pětihvězdičkových hotelů. Navíc se však mohou osvěžit ve venkovní bambusové sprše či vířivce. Jednotlivé apartmány a vily mají vlastní terasu s přímým přístupem na pláž.

Spa, které jsou součástí hotelu, nabízejí přírodní relaxační metody a procedury založené například na aroma a barevné terapii.

Všechny apartmány i vily jsou originální. Veškeré vybavení pochází z Mexika a vyrobili je místní umělci a řemeslníci. Ručně vyšívané je například ložní prádlo.

Největším lákadlem má být zdejší panenská příroda. Hotel se nachází nedaleko pobřeží, na kterém se každoročně líhne 50 tisíc mořských želv. Jen několik kilometrů odsud leží chráněná oblast El ErmitaĂ-o Lagoon. Přirozenost hotelu je zřejmá i z přístupu, který provozovatelé uplatňují vůči zdejší bujné vegetaci. Okolní krajina zůstane neupravená. V místě vyroste alej kokosových palem a přístup k ní zajistí písečné chodníčky.

Zdroj:EKONOM
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů