Sobota, 20. dubna 2024

S TURem tu i zítra budem...

S TURem tu i zítra budem...

Dnešním dnem odstartovalo druhé kolo projektu s Turem tu i zítra budem. Paní učitelky prvního stupně ze Středočeského kraje, které se do něj zapojily, přijely do Ekocentra Podhoubí na úvodní seminář tohoto projektu, zaměřeného na trvale udržitelný rozvoj. Na něm se seznámily se vším, co je čeká. Od září do června nyní s dětmi vstoupí do kouzelné země Turo a budou dětem číst motivační příběh o této zemi a o zvířatech - turech, kteří v ní žijí; děti budou každý měsíc plnit úkoly, týkající se témat trvale udržitelného života (voda, energie, nakupování a další). Za splněné úkoly budou získávat kartičky stavebního materiálu, za něž si budou kupovat stavby. Ty budou potřebovat k velké deskové hře, ve které budou turům pomáhat vylepšovat jejich okres.

Součástí projektu jsou také 3 metodické semináře pro učitele, zaměřené na podporu environmentální výchovy na zapojených školách a 3 výukové programy pro děti. Na konci celého projektu vyjde manuál, který získají všechny školy ve Středočeském kraji.

Projektem zatím v prvním roce prošlo 224 dětí a 12 jejich třídních učitelů. Ohlasy prvního roku byly velmi pozitivní. S projektem bylo spokojeno 91% učitelů a 96% žáků.

Projekt s Turem tu i zítra budem je dlouhodobý 2,5letý projekt prováděný Ekocentrem Podhoubí zaměřený na úzkou celoroční spolupráci s menším počtem škol.

Webové stránky Ekocentra Podhoubí: www.podhoubi.cz

Webové stránky projektu S TURem tu i zítra budem: www.zemeturo.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů