Čtvrtek, 28. března 2024

Zájem o elektrovozy

Zájem o elektrovozy

Letňanská automobilka Avia Ashok Leyland Motors (AALM) registruje po červnovém brněnském Autotecu první zájemce o elektromobily Smith na podvozku s kabinou Avia. Podle plánu automobilky by první elektrovozy mohly plnit české silnice do dvou let. Do zámoří už během uplynulého roku Avia dodala téměř stovku podvozků.

"V současné chvíli narážíme na nedostatečnou infrastrukturu dobíjecích míst a absenci programu přímé podpory elektrovozidel ze strany státu. Elektromobily jsme přitom v městském provozu úspěšně otestovali a jejich plné nasazení je tedy z technického hlediska možné okamžitě," vysvětluje nutnost potřeby zvýšení podpory vozidel na alternativní pohon výkonný ředitel společnosti AALM Marcus Pauels.

Elektrovozy Smith na podvozku Avia jsou jediným sériově prodávaným produktem v kategorii nákladních vozidel střední třídy, jejichž technické parametry jsou optimalizované právě pro využití v městských centrech. "Podpora státu je pro zavedení nákladních elektrovozů do běžného provozu ve městech klíčová. Bude nutné zahájit třístranná jednání o podpoře mezi výrobci vozidel, státem a distributory elektrické energie," avizuje marketingový manažer AALM Michal Bačkovský.

Nákladní elektrické vozy Smith se hodí například jako vozidla technických služeb, pro distribuci potravin, přepravu zásilek či obsluhu elektrických vedení v městských centrech. Dojezd vozidla na jedno nabití je přibližně 160 km, nezatěžuje životní prostředí emisemi škodlivin a nevydává téměř žádný hluk.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů