Pátek, 29. března 2024

Hospodárnost, výkonnost a komfort

Hospodárnost, výkonnost a komfort

Nová generace modelové řady Mercedes-Benz Vito stanovuje ještě vyšší měřítka ve třídě lehkých užitkových vozů. Upravené motory pracují s nejvyšší účinností a podávají špičkové výkony.

Jedinečný je na přání dodávaný technický paket BlueEfficiency pro nejvyšší úroveň ochrany životního prostředí a hospodárnosti. Vito se může kromě toho pochlubit i vyšší užitečnou hmotností a robustností. Výrazně nižší hladina vnitřního hluku, nový podvozek a kvalitnější přístrojová deska usnadňují ovládání a zlepšují ergonomii.

Upravené motory se vyznačují díky nízké spotřebě paliva nejvyšší hospodárností a současně minimálními emisemi, které vyhovují normě Euro 5. Vito je tak názornou ukázkou možností, které nabízí nejmodernější technika v kategorii lehkých užitkových vozidel. V porovnání s předchozími modely došlo ke snížení emisí CO2 a spotřeby paliva až o 15 % a dosahují tak rekordně nízkých hodnot.

Kromě nejmodernější techniky, aplikované u aktuální generace čtyřválcových a šestiválcových motorů Mercedes-Benz má na tomto zlepšení velký podíl technologie BlueEfficiency, jejíž součástí je mimo jiné adaptivní řízení vedlejších agregátů, zařízení ECO-Start-Stop a pneumatiky se sníženým valivým odporem. Emise a spotřebu paliva snižuje rovněž nová šestistupňová převodovka dodávaná standardně ve spojení se všemi čtyřválcovými vznětovými motory. Velké rozpětí převodů šestistupňové převodovky zaručuje nejen velkou hnací sílu v malých rychlostech, ale současně při rychlé jízdě snižuje otáčky motoru, čímž šetří palivo. Motory modelů Vito dosahují výkonu od 70 do 190 kW.

Vito je opravdový praktik pro náročný každodenní provoz. Tuto skutečnost podtrhuje u některých modelů i výrazně zvýšená užitečná hmotnost a kompletně nové vyladění podvozku. Konstruktéři přepracovali v detailech přední i zadní nápravu. Nastavení podvozku je odlišné pro skříňové vozy s vysokou užitečnou hmotností a pro komfortně orientované modely Vito Kombi.

Zkrátka nepřichází ani otázka komfortu. Interiér nové generace je přesvědčivý zjednodušeným ovládáním a novým barevným konceptem. Rovněž kvalita materiálů použitých v interiéru je výrazně vyšší. V této souvislosti došlo také k výraznému snížení hladiny vnitřního hluku. Při pohledu z vnějšku lze novou generaci vozidel Vito rozpoznat podle nových světlometů a pozměněných nárazníků.


První nová Vita se na silnicích objeví přibližně v druhé polovině října

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů