Pátek, 19. dubna 2024

Nová publikace úspěšných příkladů českého ekoporadenství je k dispozici veřejnosti

Nová publikace úspěšných příkladů českého ekoporadenství  je k dispozici veřejnosti

S úspěšnými příklady, kdy ekologické poradny pomohly občanům s ochranou životní prostředí, se nyní může seznámit i široká veřejnost. Novou publikaci "Ekoporadenství v praktických příkladech" mohou lidé zdarma získat přímo v ekologických poradnách či objednat telefonicky nebo přes internet u vydavatele - Sítě ekologických poraden. "Rádi bychom zprostředkovali zkušenost s úspěšným vedením kauz i nejširšímu publiku. Dobré příklady jsou totiž důkazem, že životní prostředí je možné bránit. Důležité je ale vědět, na koho se obrátit se žádostí o radu," říká Ing. Kamila Kameníková ze Sítě ekologických poraden.

Publikace zachycuje 21 projektů, které byly oceněny v soutěži ekoporaden letos na jaře, a doprovází stejnojmennou putovní výstavu. Prezentuje tak například aktivity Ekologického právního servisu, který pomohl občanům Ostravska prosadit opatření na omezení znečištění z ocelárny ArcelorMittal, kampaň společnosti Rosa zaměřenou na rozvoj trhu s místními produkty nebo činnost Arniky týkající se havarované skládky nebezpečného odpadu v Pozďátkách.

Brožovanou publikaci je možné obdržet zdarma v ekoporadnách, které se podílejí na projektu nazvaném "Poradenství - metody, příklady, certifikace", tj. Arnika, ZO ČSOP Vlašim, Rosa - společnost pro ekologické informace, Ekologický institut Veronica, Vzdělávací a informační středisko Bílé Karpaty, Ekologický právní servis a STEP. "Publikaci rozešleme také na úřady a dalším ekoporadnám," dodala Kamila Kameníková.

Kontakty pro získání publikace:

Arnika - www.arnika.org
ZO ČSOP Vlašim - www.csopvlasim.cz
Rosa - společnost pro ekologické informace - www.rosacb.cz
Ekologický institut Veronica - www.veronica.cz
Vzdělávací a informační středisko Bílé Karpaty - www.bilekarpaty.cz
Ekologický právní servis - www.eps.cz
STEP - www.ekoporadna.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů