Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

+ 13 %
vzrostla spotřeba příměsí do bionafty v prvním pololetí roku. A to o 13 procent na 68 837 tun. Domácí výroba těchto metylesterů vzrostla o 30 % na 91 tis. tun.

Lerwick, Shetlandské ostrovy, 21 září 2010 - Aktivisté Greenpeace obsadili obrovskou vrtnou loď zakotvenou míli od pobřeží britského souostroví Shetlandy, aby zabránili jejímu odplutí za účelem zahájení nebezpečných hlubokomořských vrtů v ekologicky citlivé oblasti známé jako Atlantic Frontier. Greenpeace vyzývá vlády zemí Severního moře, aby na svém zasedání příští týden přijaly zákaz hlubokomořských vrtů.

Protihlukovou stěnu dlouhou 388 metrů v ostravské čtvrti Radvanice-Bartovice předají obvodu ve středu v poledne představitelé společnosti ArcelorMittal Ostrava.
"Stěna sníží hlukovou zátěž u třídícího a vjezdového nádraží v Bartovicích," informovala mluvčí ArcelorMittal Věra Breiová.
"Jde už o čtvrtou protihlukovou stěnu v obvodu, tato je nejdelší," uvedla Breiová s tím, že hladina hluku tak klesne pod hygienické limity.
Stěna je vysoká od 4,5 do osmi metrů v závislosti na terénu. Investice na její pořízení byla 9,6 milionu korun.
Všechny čtyři už vybudované stěny mají celkem délku 668 metrů, kompletní investice je 14,6 milionu korun.

V sobotu 2. 10. od 10:00 hodin proběhne v Podkrušnohorském zooparku Chomutov Den zvířat. Podrobný program na www.zoopark.cz. Zároveň se v kryté jízdárně PZOO odehrají poslední letošní parkurové závody.

S příchodem studenějšího počasí přijímá Podkrušnohorský zoopark do Stanice pro handicapované živočichy častěji nalezená mláďata, především malé ježky. Některá z nich lidskou péči potřebují, ale někdy se jedná o jedince, kteří by zimu bez potíží přečkali. Podkrušnohorský zoopark bude přijímat ježky až od listopadu s hmotností nižší než 600 gramů. Řídíme se zkušenostmi a doporučením Českého svazu ochránců přírody. V průběhu září zvířata v přírodě naleznou ještě dostatečné množství potravy.
Naši okamžitou pomoc potřebují očividně zranění nebo nemocní jedinci.

jezci

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů