Pátek, 29. března 2024

Bridgestone uvádí na trh novou ekologickou pneumatiku Ecopia EP150

Bridgestone uvádí na trh novou ekologickou pneumatiku Ecopia EP150

Bridgestone uvádí na evropský trh nové ekologické pneumatiky ECOPIA pro osobní a nákladní vozidla

Minimalizovaný valivý odpor přispívá k nižší spotřebě paliva bez kompromisů v oblasti bezpečnosti

Bridgestone uvádí na trh novou ekologickou pneumatiku Ecopia EP150, která byla představena loni na podzim na IAA ve Frankfurtu.
Pneumatika splňuje náročné požadavky považované dosud za protichůdné, neboť kombinuje nejvyšší úroveň bezpečnosti na mokru se sníženým valivým odporem, který má za následek nižší spotřebu paliva a emise CO2.

Společnosti Bridgestone se tento průlom podařil díky vývoji směsi Nano Pro-TechTM, která zmenšuje součinitel valivého odporu potlačením energetických ztrát v horních vrstvách směsi během odvalování, v kombinaci s novým designem dezénu s propojenými bloky a tenkým žebrem. Uvedené řešení zvyšuje tlak ve styčné ploše a zkracuje brzdnou dráhu na mokru.

Pneumatika Ecopia EP150 má v porovnání se současnými produkty Bridgestone stejného rozměru snížený valivý odpor o 15 %, což znamená průměrné snížení spotřeby paliva o cca 3% doprovázené odpovídajícím poklesem emisí CO2.

Pneumatika Ecopia EP150 bude nabízena na trhu náhradní spotřeby a také jako originální výbava pro kompaktní a středně velké osobní vozy s koly o průměru ráfku 14" až 16". K dispozici budou profilová čísla 55 až 65.

Pod označením Ecopia vyrábí Bridgestone pneumatiky s nejlepšími ekologickými parametry, jejichž konstrukce je zaměřena na snižování valivého odporu při zachování vysoké úrovně bezpečnosti na mokrém povrchu. Pneumatiky Ecopia byly vyvinuty nejprve pro elektromobily v roce 1991. Na japonském trhu náhradních pneumatik se v roce 2002 objevily pneumatiky řady Ecopia M881 a Ecopia R221 pro nákladní vozidla a autobusy. Společnost Bridgestone uvedla v Japonsku na trh pneumatiky Ecopia M812 pro lehké užitkové vozy v roce 2005 a v dubnu 2008 následovaly pneumatiky Ecopia EP100 pro osobní vozy.

V Evropě se označení Ecopia objevilo poprvé v roce 1999, kdy byly pneumatiky Ecopia B381 montovány na vozy VW 3L Lupo a následně i na modely Audi A2. V roce 2008 začal z výrobního závodu japonské automobilky Toyota vyjíždět městský vůz iQ na pneumatikách Ecopia EP25.

V dubnu 2009 představil Bridgestone v Evropě řadu ekologických prémiových pneumatik Turanza ER300 Ecopia. Tato pneumatika se montuje na několik modelů osobních vozů jako originální výbava. S pneumatikami Ecopia EP150 přinese Bridgestone bezpečnostní a ekologické přínosy spojované s označením Ecopia také uživatelům malých až středně velkých vozidel.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů