Čtvrtek, 28. března 2024

Americký výrobce chipsů stahuje "ekosáčky", byly prý moc hlučné

Americký výrobce chipsů stahuje "ekosáčky", byly prý moc hlučné

Americký výrobce bramborových lupínků Frito-Lay téměř úplně přestane balit jednu značku svých chipsů do ekologického obalu. Sáček sice vyniká schopností stoprocentně se rozložit v přírodě, ale je prý i nesnesitelně hlučný. Firmě si na to stěžovali zákazníci. Informoval o tom deník The Wall Street Journal.

Lidé si z nových obalů také dělali legraci na internetu. Nahrávali videa dokládající jejich hlučnost a zveřejňovali je například na populárním serveru YouTube. "Je to nejhlučnější pytlík na světě," říká autor jednoho z nich. V jiném je zase vidět mladík, který pytlík beze slov zmačká a výmluvně se přitom dívá do kamery.

Prodej brambůrků značky Sun Chips od uvedení nových obalů na trh letos v lednu měsíc po měsíci klesal. Firma se tak hlasité sáčky rozhodla stáhnout. Ponechá je pouze u jedné ze šesti příchutí těchto chipsů. "Rozhodli jsme se odpovědět na zpětnou vazbu od spotřebitelů. Zároveň ale stále chceme dát najevo, že si za kompostovatelným obalem stojíme," řekl mluvčí společnosti Chris Kuechenmeister.

Firma, která patří do koncernu PepsiCo, rovněž vyvíjí nový kompostovatelný obal, který by byl tišší. Podle The Wall Street Journal zatím vývoj není u konce.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů