Pátek, 26. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Podpora "zelených" pracovních míst
Ve středu 29. září se v Bruselu uskutečnil seminář na téma: Budoucí dovednosti pro zelená místa, který pořádal Evropský Parlament a Evropské středisko pro rozvoj odborné přípravy (CEDEFOP). Zástupci malých a středních podniků a řemeslníků v Evropě - soustředění v organizaci UEAPME - zdůraznili potřebu integrované politiky s cílem transformovat existující pracovní místa na čistější a zelenější. Vzdělání a odborná příprava jsou klíčem konkurenceschopnosti EU v oblasti tzv. zelených dovedností . Malé a střední podniky (MSP) se již na tvorbu takových míst zaměřily, nicméně potřebují větší podporu veřejných orgánů a podnikatelských organizací. Sociální partneři by se měli soustředit na předvídání potřebných dovedností a řešení náhlých změn.

Příjem žádostí do XXII. výzvy pro podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí, prioritní osa 5. Žádosti o podporu projektů s celkovými náklady do 25 mil. eur byl prodloužen do 29. 10. 2010.

Ministr životního prostředí Pavel Drobil se, spolu s předsedou v
O několik hodin později ministr Drobil a premiér Nečas slavnostně zahájili výstavu Příběh planety Země. Výstavu můžete na ostravském výstavišti Černá louka shlédnout až do konce prosince.

Společnost HP oznámila, že s energetickou Skupinou ČEZ podepsala dvouletou dohodu o dodávce aplikačních služeb ve výši téměř 400 milionů korun. Na základě této dohody zajistí HP spolu se čtyřmi partnerskými firmami implementaci pilotního programu Advanced Meter Management (AMM), který umožní zákazníkům Skupiny ČEZ podrobně sledovat aktuální spotřebu energie v domácnostech.

Penny Market zavádí ekologické nákupní tašky. Tzv. biotaška, kterou Penny od září tohoto roku nabízí, je opatřena certifikátem a ochrannou značkou EPI, garantující použití vhodných materiálů pro zajištění 100% biologické rozložitelnosti produktu. Nová biotaška je nabízena v rozměru 450 x 500 mm a je zpoplatněna.

Meteorologové včera odpoledne kvůli smogové situaci vyhlásili v Moravskoslezském kraji signál regulace. Znečišťovatelé tak musí začít dodržovat své regulační řády. Díky ekologickým opatřením uvedeným v těchto dokumentech by se mělo snížit množství škodlivin vypouštěných do ovzduší.
Kvalita ovzduší v regionu je zhoršená už několik dní, a obyvatelé tak musí dýchat výrazně více škodlivin. Stav se navíc v průběhu včerejšího dne nijak nelepšil.
Na některých místech byly denní limity pro polétavý prach více než trojnásobně překročeny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů