Sobota, 20. dubna 2024

Úřad hlídá ekologickou situaci ve firmách

Roudnici nad Labem - Na zpracování projektu prevence ekologických havárií v místních firmách se zaměřili v Roudnici nad Labem.

Úřad hlídá ekologickou situaci ve firmách

Odbor životního prostředí městského úřadu má nyní na stole návrh Bezpečnostního programu prevence závažné havárie pro objekt Glazura s.r.o.

"Do uvedeného materiálu lze nahlédnout na odboru životního prostředí po dobu 30 dnů a během této doby lze uplatnit k materiálu písemné vyjádření. To lze podat u Městského úřadu Roudnice nad Labem, který je následně doručí Krajskému úřadu Ústeckého kraje," informoval vedoucí OŽP MěÚ Roudnice n. L. Vladimír Drož.

OŽP nyní zahájil také zjišťovací řízení v roudnických ocelárnách. "Ve smyslu zákona o posuzování vlivů na životní prostředí bylo zahájeno zjišťovací řízení k záměru "Milan Mencl - tavící pec," uvedl Vladimír Drož.

I tento dokument je k nahlédnutí na OŽP, písemné vyjádření lze uplatnit u Krajského úřadu Ústeckého kraje, odboru životního prostředí a zemědělství.

Zdroj:Litoměřický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů