Čtvrtek, 25. dubna 2024

Kontrolní činnost v roce 2011 v souvislosti REACH

  Kontrolní činnost v roce 2011 v souvislosti REACH

Při příležitosti konání 8. fóra pro výměnu informací v Helsinkách (12 - 14. října 2010) byly mimo jiné diskutovány plánované kontroly na rok 2011. Cílem projektu "REACH-EN-FORCE 2" je prosazování dodržování povinností nařízení REACH a CLP ze strany jednotlivých výrobců směsí. Kontroly budou zaměřené na celý dodavatelsko-odběratelský řetězec a budou kontrolovány veškeré povinnosti výrobců včetně ustanovení týkajících se CLP a bezpečnostních listů.

Dalším rozsáhlým tématem bylo samotné nařízení CLP, kdy pracovní skupina připravuje školení speciálních inspektorů, kteří následně budou školit kontrolní orgány jednotlivých členských zemí. První školení je připravováno na leden roku 2011.

Součástí plánované kontrolní činnosti je také vývoj speciálního IT nástroje, který by měl kontrolní činnost usnadnit. Vývoj tohoto nástroje má na starosti speciální pracovní skupina RIPE (Reach Information Portal for Inspectors). Další fórum se bude je plánováno na období 1. - 4.3. 2011.

Zdroj: ECHA

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů