Úterý, 16. dubna 2024

Hledají se inovátoři: Schweighoferova cena zahajuje výzvu k předložení návrhů

300 000 eur za inovace jako dárek od evropského lesnického a dřevařského sektoru..

Hledají se inovátoři: Schweighoferova cena zahajuje výzvu k předložení návrhů

Již od 1. listopadu 2010 zve rakouská rodina Schweighoferů inovátory, aby předložili návrhy na Schweighoferovu cenu 2011. Prestižní Schweighoferova cena je dotována částkou 300 000 eur.

V roce 2002 Schweighoferovu cenu financovala rakouská rodina Schweighoferů, která vlastní jednu z předních dřevozpracujících společností v Evropě.

Schweighoferova cena je dotována částkou 300 000 eur. Je určena vizionářům s duchem výzkumníků, kteří chtějí prezentovat své inovativní myšlenky na podporu udržitelného a konkurenceschopného lesnického a dřevařského sektoru v Evropě. Rozsah témat pokrývá celý lesnický a dřevařský řetězec včetně spolupráce, služeb a školení. Vyloučeny jsou pouze záležitosti týkající se celulózy a papíru.

Porota Schweighoferovy ceny klade zvláštní důraz na evropskou dimenzi úspěchů kandidátů a zaměřuje se na aplikovaný výzkum a vývoj projektů. Výhodná je rovněž interdisciplinární spolupráce mezi vědou a průmyslem.

Výzva k podání návrhů platí od 1. listopadu 2010 do 2. února 2011.

Formuláře žádostí jsou k dispozici na adrese www.schweighofer-prize.org

Finanční odměna je rozdělena mezi jednu Hlavní cenu a několik Cen za inovace. Hlavní cena vzdává hold lidem nebo organizacím hrajícím důležitou roli v evropském lesnickém a dřevařském sektoru. Jejich vynikající úspěchy se již staly milníky a nabízejí příklad průkopnického ducha a smysl pro budoucí výzvy. Ceny za inovace slouží jako impuls pro inovativní projekty v ranné fázi realizace. Výherci budou oceněni 16. června 2011 ve Vídni v Rakousku. Tato akce se bude zvláště odkazovat na Mezinárodní rok lesů 2011.

Kontaktní údaje:

Dr. Margareta Patzelt

SPB Beteiligungsverwaltung GmbH

Tel.: 0043 1 585 68 62 28

info@schweighofer-prize.org

www.schweighofer-prize.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů