Pátek, 19. dubna 2024

Volkswagen bude v Číně vyrábět elektromobily

Volkswagen bude v Číně vyrábět elektromobily

Německá automobilka Volkswagen začne ve svých dvou společných podnicích v Číně vyrábět v omezené míře i elektromobily. První model jejího elektřinou poháněného vozu by se měl dostat na zdejší trh v roce 2013, sdělil dnes čínský web auto.huanqiu.com s odvoláním na prezidenta čínské pobočky Volkswagenu Karla-Thomase Neumanna.

Volkswagen chce v letech 2014 až 2018 vyrábět a prodávat v Číně 10.000 elektromobilů ročně, řekl Neumann na fóru o elektromobilech v jižní Číně. To bude představovat asi tři promile jeho celkové čínské produkce.
Skupina, do níž patří i Škoda Auto, chce v příštích třech až čtyřech letech dostat výrobu vozů v Číně na tři miliony vozů. Volkswagen vyrábí v Číně automobily ve spolupráci s domácími firmami SAIC Motor Corp. a FAW Group.

Americká automobilka GM začala už ve svém společném podniku s čínskou SAIC Motor vyrábět elektrické verze modelu Chevrolet Sail. Příští rok chce do Číny přivést svůj částečný elektromobil Chevrolet Volt, který na baterii dokáže ujet 60 kilometrů a pak musí přepojit na spalovací motor. Elektrické vozy chce v Číně vyrábět i japonský Nissan.

Čínská vláda připravuje plán subvencí pro kupce úsporných vozů. Ministerstvo vědy a techniky čeká, že produkce elektrických vozů v zemi do rokru 2020 dosáhne jednoho milionu. Podle výzkumné firmy J.D. Power & Associates se čínský trh bude na celkové poptávce po hybridech a plně elektrických vozech bude za deset let podílet devíti procenty.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů