Středa, 24. dubna 2024

Rukodělný víkend v Chaloupkách

Tradiční rukodělný víkend v Chaloupkách měl být tentokrát věnován výrobě hraček a mazlíčků z přídodních či recyklovaných materiálů. Akce se bohužel pro malý počet přihlášených ruší. Nejbližší akcí ekocentra se tak stává Předvánoční rozjímání, které proběhne o prvním prosincovém víkendu (3. - 5. 12.)

Rukodělný víkend v Chaloupkách

Tradiční podzimní víkend rukodělných činností je tentokrát zaměřen na výrobu hraček z nejrůznějších materiálů - látkové panenky, jednoduché dřevěné hračky, zvířátka z vlny či masky.Tvořivým návštěvníkům je pomůžou vytvářet nejen známí lektoři jako Hanka Kulíková, Luboš Mansfeld či Markéta Navrátilová, ale také úplně nové tváře Simona Zobačová nebo Růžena Vlková.


"Jak je na Chaloupkách zvykem, budeme většinu hraček vyrábět z přírodních materiálů nebo zbytků," přibližuje program jedna z pořadatelek víkendu Marie Sára Rajnošková.
Tvořivé dílny jsou otevřeny nejen zájemcům z řad pedagogů, ale také pro všechny, kteří chtějí zažít radost z vlastní tvorby nebo vyrobit drobné dárečky pro potěšení. Více informací o akci a přihlášku na ni najdete na www.chaloupky.cz.

Více informací poskytne: Marie Rajnošková, marie.rajnoskova@chaloupky.cz, 774 512 790

Akce byla bohužel pro nedostatek přihlášených zájemců zrušena!

Další nejbližší akcí na Chaloupkách je Předvánoční rozjímání (víkend plný adventních zvyků, Mikulášského a vánočního tvoření), které patří letos od 3. do 5. prosince nejen Mikuláši, ale na Chaloupkách také rodinám s dětmi. Ti si sem přijíždění odpočinout od předvánočního shonu a osvěžit si některé adventní a vánoční zvyky našich předků.

"Během celého víkendu si mohou rodiče s dětmi vyzkoušet mnoho rukodělných činností a zažít radost ze společného tvoření. Letos se zaměříme na výrobky spojené s Mikulášem a jeho družinu, na vánoční ozdoby a drobné dárky z vlny, těsta, papíru, skla, drátků a přírodnin." uvádí na stránkách O.P.S Chaloupky Ivana Hubáčková.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů