Úterý, 19. března 2024

Putovní výstava o ochraně přírody v Kutné Hoře

V Kutné Hoře se již potřetí setkají pedagogové zapojení do projektu Putování prostorem a časem. Tentokrát si pro ně občanské sdružení Ekodomov ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy Sever - Horní Maršov připravilo nejen odborné přednášky, ale i putovní výstavu o ochraně přírody a krajiny v České republice.

Putovní výstava o ochraně přírody v Kutné Hoře

Pedagogové se v rámci semináře naučí editovat krajinné fotografie, poznají možnosti začlenění tématu krajina do různých vyučovacích předmětů a seznámí se s novými internetovými stránkami projektu a e-learningovým kurzem pro žáky. V průběhu semináře pedagogové rovněž shlédnou výstavu Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, jejímž cílem je představit základní principy a činnosti v oblasti ochrany přírody s důrazem na velkoplošná chráněná území.

Výstava se skládá z 15 panelů, které graficky zpracoval a ilustracemi obohatil malíř a biolog Jan Dungel. Stručné česko-anglické texty propojil s vlastními vědeckými ilustracemi živočichů a fotografiemi chráněných území, rostlin a živočichů. Autorem fotografií je mimo jiné i Bohumír Prokůpek, jeden z nejvýznamnějších fotografů české přírody.

Výstavu vhodně doplňuje DVD-ROM Ochrana přírody a krajiny v ČR nabízející jak poznání, tak i zábavu. Podrobné textové a mapové informace o našich národních parcích a chráněných krajinných oblastech doprovází 2400 fotografií, film Natura Bohemica a zábavný výukový model.

Výstava bude umístěna v prostorách občanského sdružení Ekodomov v ZŠ Jana Palacha v Kutné Hoře od 23. listopadu do 3. prosince 2010. Po předchozí domluvě bude zpřístupněna pedagogům, třídním kolektivům i zájemcům z řad veřejnosti zdarma. Základním školám a nižším ročníkům gymnázií nabízí Ekodomov kromě prohlídky výstavy také realizaci výukových programů zaměřených na témata domácí ekologie.

Kontakt: Jitka Rosická, tel.: 739 304 156 , e-mail: jitka.rosicka@ekodomov.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů