Pátek, 19. dubna 2024

Drogerie pro vyznavače ekologického způsobu života

Drogerie pro vyznavače ekologického způsobu života

V současné době je na českém trhu také zhruba deset značek ekologicky šetrné drogerie, stále se však objevují nové od českých i zahraničních výrobců. Patrně nejznámější značky jsou Sonett, Ecover, Sodasan či Almawin. Zahrnují kompletní sortiment drogerie, od pracích prostředků až po čističe domácnosti.

"Většina produktů je označena několika certifikáty, které zaručují nezávadnost pro životní prostředí a lidskou pokožku nebo také rostlinné složení. Jako ekodrogerie mohou být označeny jen prostředky, které se po použití zcela a snadno rozloží na látky pro přírodu běžné a neškodné," popisuje Karolína Novozámská, redaktorka internetového obchodu Biosfera.cz.

V běžné maloobchodní síti se tyto produkty téměř nevyskytují, zákazníci je najdou v obchodech se zdravou výživou nebo v internetových obchodech. Proto také ekodrogerii nejčastěji nakupují lidé, kteří se zajímají o ekologii a danou problematiku nebo osoby s citlivější pokožkou - běžná drogerie jim může způsobovat problémy. Prezentace produktů ekodrogerie probíhá většinou ve specializovaných magazínech nebo v místě prodeje, často však zákazníci hledají informace o těchto výrobcích sami.

S výše uvedeným souvisí i skutečnost, že společnost dm drogerie markt zavedla do prodejen s rozšířeným sortimentem pracích prášků nový prací prášek Ecover a prací gel z mýdlových ořechů Yellow & Blue. Do všech dm v České republice byly také doplněny prací gely ve variantě 3 l (Persil, Ariel, Denkmit) a nabídku prodejen s rozšířeným sortimentem pracích prášků obohatily některé značky prášků na praní ve variantě 4 kg a 6 kg.

Ekologické prací a čisticí prostředky můžete zakoupit na našem www.EKOzbozi.cz

ekozbozi

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů