Čtvrtek, 28. března 2024

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa jednal s vedením Hospodářské komory

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa jednal s vedením Hospodářské komory

Setkáním s prezidentem Hospodářské komory Petrem Kuželem a viceprezidentem Pavlem Bartošem pokračovala dnešní série kulatých stolů. S ministrem Tomášem Chalupou mluvili představitelé HK o propojení podnikání a péče o životní prostředí a o tom, jak se tyto oblasti navzájem ovlivňují.

Hned v úvodu jednání se ministr Tomáš Chalupa dohodl s vedením Hospodářské komory na aktualizaci dobrovolné dohody, která byla v roce 2005 mezi touto organizací a Ministerstvem životního prostředí uzavřena. Zároveň zástupci HK poukázali na nutnost provést revizi závazků Česka vůči Evropské unii z přístupové smlouvy. Ekologickou legislativu je podle nich nutné revidovat a v rámci požadavků EU nastavit tak, aby nepřiměřeným způsobem negativně neovlivňovala podnikatelské prostředí a konkurenceschopnost České republiky v kontextu globální ekonomiky.

"Podnikatelé mají odpovědnost za pracovní místa a chtějí se zároveň podílet na zlepšení životního prostředí," řekl prezident Hospodářské komory Petr Kužel. Dodal, že Hospodářská komora chce pojmout ochranu životního prostředí jako nedílnou a komplexní součást všech procesů v České republice.

"Hospodářskou komoru považuji za velmi důležitého partnera Ministerstva životního prostředí. Náš resort může malým a středním podnikatelům pomoci i tak, že některými našimi dotačními systémy vytvoříme jako vedlejší efekt i zakázky pro podnikatelský sektor," řekl na setkání ministr Tomáš Chalupa.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů