Sobota, 20. dubna 2024

Špinavé rejdy Vladimíra Mlynáře

Špinavé rejdy Vladimíra Mlynáře

Když někdejší novinář a nepříliš úspěšný politik Vladimír Mlynář před půl rokem přestupoval z Úřadu vlády do skupiny PPF, vymyslel si funkci, která se mu skoro ani nevejde na vizitku. Díky svědectví někdejšího ministra Tomáše Ježka, který se dnes živí mimo jiné jako ekonomický znalec, teď konečně víme, co Mlynář jako Chief of Public and Government Affairs v PPF vlastně dělá. "Vyslali za mnou mladého Mlynáře a jeho prostřednictvím na mě začali tlačit," popsal Ježek minulý týden v rozhovoru pro server Česká pozice, jak se ho Mlynář pokusil "zlobbovat" pro spolupráci s PPF. Ježek totiž vypracoval pro Úřad na ochranu hospodářské soutěže jeden z posudků k vyřazení PPF ze soutěže o ekologickou zakázku. U Ježka však Mlynář narazil. O nepříliš vysoké sociální inteligenci hlavního lobbisty PPF mimochodem svědčí i to, že se za Ježkem vůbec vydal. Musel přece vědět, že Ježek se zmanipulovat nenechá. Na rozdíl od Mlynáře si totiž i po odchodu z politiky zachoval po věst slušného člověka.

Výsledkem je gigantická ostuda PPF, která si s pomocí Mlynářova předchůdce Evžena Harta léta budovala pověst seriózní instituce. Ta je však po půl roce Mlynářova působení pryč. "Jsou neuvěřitelně drzí," popsal Ježek aktivity PPF při lobbování za ekologickou zakázku. Na druhou stranu i v PPF museli vědět, jaký materiál si v Mlynářově osobě pořizují. Například přesně před rokem si nešlo nevšimnout, jak se Mlynář v roli poradce premiéra Jana Fischera bil za zájmy těžařské společnosti Czech Coal, v níž se významně angažoval jeho nejlepší přítel Jan Dobrovský. Výsledkem Mlynářovy akce byl sice jen kýbl špíny na hlavě Martina Bursíka, ale angažoval se vehementně.

Se špínou to Mlynář opravdu umí, ale výsledky se jaksi nedostavují. To ostatně říká i Tomáš Ježek: "Jenom špinavě rejdí."

AUTOR: Jaroslav Plesl
AUTOR-WEB: www.ihned.cz

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů