Čtvrtek, 25. dubna 2024

Svoboda zvířat obnovuje programy pro školy

Vztahy mezi člověkem a zvířaty - to je téma výchovných programů, které se znovu objeví ve školách. Děti se s ním seznámí z nejrůznějších úhlů: zvíře jako domácí mazlíček, atrakce v cirkuse nebo ZOO, ale i srovnání života zvířat ve velkochovu a na ekologické farmě.

Svoboda zvířat obnovuje programy pro školy

Občanské sdružení Svoboda zvířat od února 2011 spouští ekovýchovné programy pro oba stupně základních škol. Po krátké pauze znovu přináší sérii zajímavých témat, která jistě najdou své místo ve výuce.

Na přelomu února a března 2011 zahajuje Svoboda zvířat novou řadu ekovýchovných programů, které budou zaměřené na nejzákladnější vztahy, jež existují mezi člověkem a zvířetem. Na prvním stupni základní školy se děti v rámci tří vhodně pojatých témat seznámí s problematikou péče o "domácí mazlíčky", dále se zaměří na srovnání kladů a záporů chovu exotických zvířat v cirkusech a zoologických zahradách a zamyslí se nad přístupem lidí ke zvířatům ve velkochovech a na tzv. biofarmách.

Žáci na druhém stupni ZŠ se taktéž zaměří na zvířata chovaná v cirkusech a zoologických zahradách a ve velkochovech a na biofarmách, ale oproti svým mladším spolužákům se v rámci posledního tématu budou věnovat zvířatům, jež člověk využívá v různých odvětvích průmyslu.

Petra Hefnerová, koordinátorka ekovýchovných programů, říká: "Je důležité šířit osvětu ochrany přírody a zvířat i mezi dětmi, jelikož právě tato mladá a novým nápadům nesmírně otevřená generace může v budoucnu změnit mnoho věcí. P! okud si přejeme něco změnit, to nejjednodušší, co můžeme udělat, je, že začneme sami u sebe a půjdeme svému okolí příkladem."


Projekt probíhá za finanční podpory Nadačního fondu Zelený poklad. Svoboda zvířat vede ekovýchovné programy již od roku 2000.

Kontaktní osoba: Petra Hefnerová
Telefon: 608 062 757
E-mail: ekovychova@svobodazvirat.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů