Úterý, 23. dubna 2024

Terasa roku je z ekologického materiálu

Terasa roku je z ekologického materiálu

Vypadá jako dřevo, je na dotek příjemná jako dřevo, ale je to EMO! WPC (woodplastic(r)) terasová prkna EMO (Emotion) francouzské firmy Silvadec jsou dokonale přirozená jako dřevo a prakticky nezničitelná jako plast. V tom tkví jejich mimořádný úspěch. Firma WPC-woodplastic s.r.o. je na českém trhu představila před nedávnem na veletrhu FOR GARDEN, kde získala cenu návštěvníků GRAND PRIX 2010 za nejlepší exponát a během jediného roku se staly nejprodávanějším sortimentem.

Jedinečnost WPC terasových prken EMO spočívá v nerovnoměrném barevném žíhání a sametově jemném povrchu, které jim dodávají přirozenější vzhled dřeva. Prkna jsou dodávána v délce 4 m a rozměru 138 x 23 mm ve dvou odstínech: teak - světle hnědá a palisandr - tmavě hnědá. Skryté nerezové klipy zajišťují nerušený vzhled a usnadňují montáž i případnou demontáž terasy.

Kvalitní WPC prkna se nemusí natírat ani napouštět olejem a nevylučují žádné nebezpečné látky. Kombinace 60 % dřeva a 40 % kvalitního HDPE polymeru v ideálním poměru nabízí materiál, který je pocitově dřevu velice blízko. Prkna nemají třísky ani suky, nekroutí se, jsou protiskluzná a stálobarevná a odolná dokonce i proti působením UV záření, soli nebo chloru.

Materiál Woodplastic(r) je plně recyklovatelný a na jeho výrobu se využívá zbytkové dřevo z evropských zdrojů a plasty z Česka. WPC tak představuje ekologický materiál, který zároveň nezvyšuje požadavky na těžbu dřeva.

Výrobce dává záruku 25 let na dřevokazné houby, hnilobu a hmyz, přičemž životnost WPC materiálu je minimálně padesát let.

Zdroj:STAVITEL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů