Středa, 24. dubna 2024

CENOVÝ PŘEHLED: Izolační materiály pro zateplení domu

Plánujete zateplovat? Je lepší polystyren, minerální vlna nebo dřevovláknité desky? Máte tušení, kolik izolační materiály stojí? Poradíme vám, kam se který izolační materiál hodí, jaké jsou jeho vlastnosti a kolik za něj zaplatíte.

CENOVÝ PŘEHLED: Izolační materiály pro zateplení domu

Vybíráte tepelně-izolační materiál, protože budete zateplovat? A dokážete se v tom velkém množství izolací, které jsou na trhu, vyznat? Abyste vybrali správnou izolaci pro zateplení domu, je nutné posuzovat nejen její tepelně-izolační vlastnosti. Důležitý je i materiál, z něhož je izolace vyrobena. Výběr materiálu bychom pak měli přizpůsobit tomu, jakou část domu zateplujeme.

Jednou ze základních vlastností tepelně izolačních materiálů je difúzní odpor a také to, že mají vesměs velmi malou schopnost vodit teplo. Tuto schopnost popisujeme prostřednictvím součinitele tepelné vodivosti, který se značí písmenem lambda. Čím menší je lambda, tím lepší tepelně-izolační vlastnosti daný materiál má. Proto tuto hodnotu vždy v našem cenovém přehledu vždy uvádíme.

Boom zateplování, který s sebou přinesl program Zelená úsporám (především v letech 2009 - 2010), znamenal rozmach mnoha značek a typů tepelně-izolačních materiálů. Ne vždy se však lze přehledně orientovat v tomto rozsáhlém množství, kdy i v rámci jednoho typu izolantu existuje mnoho výrobců a produktů. Pro lepší orientaci mezi izolačními materiály přinášíme jejich základní přehled a kromě toho nabízíme i cenové srovnání, které prozradí, jak se na nákup připravit finančně.

Pokračování článku

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů