Středa, 24. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Přehled novinek za měsíc duben 2011 - aneb vše, co chcete vědět o asivních domech a spousta zajímavostí k tomu!

Novinky z Centra pasivního domu

Vyzýváme k zaslání příspěvků na konferenci PASIVNÍ DOMY 2011

Centrum pasivního domu a Inštitút pre energeticky pasívne domy si dovolují vyzvat všechny odborníky k zaslání tematických příspěvků na konferenci PASIVNÍ DOMY 2011, která se bude konat v Bratislavě 13. a 14. října 2011. Uzávěrka pro příjem abstraktů je stanovena na 10. června 2011.
Celý článek...

Noví členové Centra pasivního domu

V pondělí 18. dubna 2011 byli do sdružení přijati 3 noví Podporující členové: obecně prospěšná společnost PORSENNA o.p.s., výrobce keramických komínových systémů CIKO s.r.o. a stavební firma PORSENNA STAVEBNÍ s.r.o.
Celý článek...

První pasivní dřevostavba získala certifikát kvality systému SBToolCZ

Pasivní dům ve Frýdku-Místku od architekta Michaela Kocycha se stal první dřevostavbou u nás, která získala certifikát kvality SBToolCZ. Hlavním dodavatelem tepelné izolace pasivní dřevostavby je společnost Knauf Insulation, která stavbu zateplila ekologickou minerální izolací s ECOSE(R) Technology.
Celý článek...

Ministr představil další postup v programu Zelená úsporám.

Vláda projednala další postup v programu Zelená úsporám, který ministr životního prostředí Tomáš Chalupa následně představil veřejnosti. Hlavní a pozitivní informací je to, že budou uspokojeni všichni žadatelé s řádně vyplněnými žádostmi. U žádostí, které jsou neúplné, budou žadatelé osloveni dopisem a vyzváni k doplnění.
Celý článek...

Asociace se shodly na memorandu k implementaci směrnice EU o energetické náročnosti budov

Asociace stavebního průmyslu se v průběhu zasedání na letošních Stavebních veletrzích v Brně shodly na společném memorandu k evropské směrnici o energetické náročnosti budov (2010/31/EU). Toto memorandum nyní předkládají veřejnosti.
Celý článek...

Přijďte se podívat na nejlepší projekty pasivních domů

Od 19. dubna do 6. května 2011 budete mít možnost vidět v atriu Fakulty stavební ČVUT putovní výstavu nejlepších prací mezinárodní soutěže Architecture Award 2010 Passive House. Nechte se inspirovat nápady z celého světa.
Celý článek...

Seminář Pasivní domy v Jičíně

Porsenna o.p.s zve na seminář s tématem nízkoenergetických a pasivní domů, který se bude konat 31. května 2011 v Jičíně. Na akci se dozvíte základní informace o pasivních domech a následně si bude prostor i pro domluvu individuálních konzultací.
Celý článek...

Pozvánka na prezentaci pěnového skla Refaglass

Společnost Recifa a.s. zve ukázku realizace stavby rodinného domu, který bude pozoruhodný svými použitými materiály i metodikou výstavby krovu. Přijďe se ve čtvrtek 12. května 2011 podívat do Žežic u Příbrami, jak lze ušetřit čas i peníze.
Celý článek...

Postavil pro rodinu už třetí dům, tentokrát pasivní dřevostavbu

"Co bych to byl za stavaře, kdybych neměl pasivní dům," usmívá se Zdeněk, jemuž se myšlenka na třetí dům honila v hlavě celých pět let. Nedávno ji konečně naplnil a v článku publikovaném serverem iDnes.cz se dozvíte, jak stavba pasivního dřevěného bungalovu nakonec dopadla.
Celý článek...

Členové sdružení Centra pasivního domu získali ocenění na stavebním veletrhu

Podporující členové sdružení Centra pasivního domu, firmy Asting CZ pasivní domy s.r.o. a Atrea s.r.o., získali na Stavebních veletrzích Brno 2011 ocenění za své exponáty. Zatímco Asting uspěl se systémem pro venkovní izolace, Atrea bodovala se svou větrací a vytápěcí jednotkou.
Celý článek...

Pasivní dům může aktivně šetřit vaše peníze

Plánujete výstavbu rodinného domu? Nadšení z nového hnízda pravděpodobně brzy vystřídají slzy nad účty za energie. Průměrný majitel nemovitosti ročně protopí okolo 50 tisíc korun. Zbytečně! Řešení je jednoduché: postavte si pasivní dům, píše portál Peníze.cz.
Celý článek...

Ostravské semináře o pasivních domech

Ekologický institut Veronica pořádá 2. května 2011 v Ostravě dva semináře s tematikou pasivních domů. Akce je určena pro všechny, kteří se zajímají o úspory energií nebo uvažují o stavbě či rekonstrukci domu a chtějí výrazně snížit náklady na vytápění.
Celý článek...

Seminář Pasivní domy v Liberci

Porsenna o.p.s. zve na seminář na téma nízkoenergetické a pasivní domy, který se uskuteční 2. května 2011 v Liberci. Na akci se dozvíte základní informace o pasivních domech a následně bude vyčleněn prostor i na domluvu individuálních konzultací.
Celý článek...

Energeticky úsporné renovace jsou ekonomicky výhodné

Německá energetická agentura publikovala na konci minulého roku studii, ve které analyzuje přes 350 projektů renovací obytných budov. Výsledky ukazují ekonomickou výhodnost renovací směřujících k vyšší energetické úspornosti.
Celý článek...

Největší berlínský pasivní dům bude postaven družstvem

Ve známé berlínské čtvrti Kreuzberg má do dvou let vzniknout nová čtvrť postavená výlučně z pasivních budov. Za vznikem 400 bytů o 300 čtverečních metrech nestojí v tomto případě developeři, ale sdružení místních občanů.
Celý článek...

Pasivní budova v Hulvákách roste jako z vody

První administrativní budova v ČR, která bude splňovat požadavky na pasivní standard, se staví v Ostravě-Hulvákách. Dokončena by měla být už v průběhu letošního června. O stavbě informoval Moravskoslezský deník.
Celý č

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů