Čtvrtek, 25. dubna 2024

Nový hybridní koncept Audi

Audi představuje návrh nového hybridního vozu s překvapivým výkone a napájením z běžné elektrické sítě. Pravděpodobně se však nikdy nebude vyrábět.

Nový hybridní koncept Audi

Nejnovější počin automobilky , kterým se společnost rozhodla přispět k ochraně modré planety, debutoval na . Jedná se o hybridní koncept A3 e-tron .
hybridy Audi A3 e-tron sedan

Nová ingolstadtské společnosti je vybavena dvěma pohonnými jednotkami. Silnější z nich, přeplňovaný benzínový čtyřválec 1,4 TFSI s přímým vstřikem o výkonu 155 kW (211hp) je doplněn s výkonem 20 kW (27 hp). Společně vyvinou kombinovaný výkon 175kW (238 hp).

V případě spolupráce benzínového motoru a elektromotoru dokáže A3 e-tron zrychlit na 100 km/h za 6,8 vteřiny a jet rychlostí až 231 km/h. Regulované olejové čerpadlo, inteligentní tepelný systém řízení Audi, , to vše přispívá k získání vysoké účinnosti.

hybridy Audi A3 e-tron sedan

Za zadními sedadly je umístěna 12kWh baterie, díky které může hybridní Audi ujet vzdálenost až 54 km pouze na elektřinu. Baterie je možné dobíjet za jízdy vlivem brzdění nebo při parkování přímo skrze běžné elektrické zástrčky. O přenos hnací síly na nápravy kol se stará sedmirychlostní dvouspojková převodovka S tronic. Řidič si může zvolit mezi manuálním nebo automatickým režimem řazení. Rozměrově je A3 e-tron stejný jako Audi A3 sedan, tedy 4,44 metru na délku, 1,84 metru na šířku a jen 1,39 metru na výšku. Žádné informace nenaznačují, zda by se tento vůz mohl v budoucnu někdy vyrábět. Je pravděpodobné, že se některé konstrukční a technické prvky se stanou inspirací pro budoucí produkty společnosti.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů