Úterý, 16. dubna 2024

E.ON začal dodávat pražskému hotelu Mosaic House eko elektřinu

a vybavil jej unikátním elektromobilem smart ed a elektroskútry E.ON e-max

E.ON začal dodávat pražskému hotelu Mosaic House eko elektřinu

Od května letošního roku začala energetická společnost E.ON dodávat pražskému hotelu Mosaic House elektřinu vyrobenou výhradně z obnovitelných zdrojů. Současně s tím, předala hotelu do úžívání elektromobil smart ed, dva elektroskútry E.ON e-max a nainstalovala dobíjecí stanici typu wall-box pro tato vozidla. Elektromobil smart ed zapůjčila na dva roky, zbytek byl součástí obchodního kontraktu. "Zapůjčení vozidla, dodávka elektroskútrů a instalace dobíjecí stanice je dalším krokem k naplňování energeticky úsporného hospodaření tohoto výjimečného konceptu hotelu," upozornila manažerka projektu Smart Mobility společnosti E.ON Eva Šelepová.

Hotel Mosaic house si zakládá na ekologicky šetrném provozu. "Eko elektřina je vyráběna v České republice a přibližně 80 procent pochází z vodních elektráren," uvedl místopředseda představenstva E.ON Energie Jiří Šimek. Od 1. května bude navíc dodávat hotelu společnost Pragoplyn ekologický zemní plyn (biometan). "Mosaic House se tak stane prvním hotelem v České republice s nulovými emisemi CO^2," uvedl předseda představenstva Pragoplyn, a.s. Eckart Baum.

Hotel Mosaic House disponuje celkem 333 lůžky v pokojích od těch luxusních až po sdílené pokoje v cenově přijatelné hladině. Teplota na pokojích se reguluje automaticky dle vnějších podmínek, voda ze sprch a umyvadel se filtruje a znovu využívá při splachování toalet. Zároveň se při tomto procesu získává teplo. "Koncept hotelu Mosaic House se od počátku řídil snahou po nalezení nejvhodnějšího řešení v oblasti snižování provozních nákladů budovy. Konstrukčními úpravami a instalací moderních technologií se podařilo dosáhnout významné a trvalé finanční redukce. Výhoda, kterou tento přístup přináší, nespočívá ale pouze v úsporách energie a zdrojů. Zároveň totiž odlišuje Mosaic House od konkurence a buduje unikátní hotelovou identitu," říká Jürg Zwahlen, předseda představenstva společnosti IMPACT-CORTI, která zajišťovala projekt management rekonstrukce budovy hotelu a v současné době ji spravuje. "Jsme nadšeni nedávnými ekologickými zlepšeními v hotelu Mosaic House, které stavějí na naší již existující platformě zelených technologií. Naším cílem bylo a je usilovat o taková zlepšení. Díky spolupráci s E.ONem a Pragoplynem jsou tyto úspěchy nyní možné. Věříme, že naše ekologické iniciativy budou nadále zaznamenávány a přijímány s ohlasem," říká Chris Syvertsen za hotel Mosaic House.

Nabídka vlastní ekologické dopravy tak je již v rámci ekologicky úsporných nabízených hotelových služeb již jen třešničkou na dortu. "Velmi náš těší, že se můžeme prostřednictvím našeho elektromobilu zapojit i do aktivit hotelu Mosaic House, který se také rozhodl jít cestou maximální šetrnosti a ohleduplnosti k životnímu prostředí. Značka Mercedes-Benz má ve svém portfoliu jednu z nejširších nabídek ekologicky příznivých vozidel s alternativními pohony, ať už se jedná o vozidla poháněná zemním plynem (CNG), LPG, elektřinou či vodíkem," zdůraznil ředitel prodeje a marketingu osobních vozidel Mercedes-Benz Jan Bubeník. Připomeňme, že úsporné vozy smart ed už s úspěchem využívá třeba pražská záchranná služba, pražská zoologická zahrada, Vodafone či magistrát hlavního města Prahy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů