Čtvrtek, 28. března 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky z května 2011

Novinky z Centra pasivního domu

Vyzýváme k zaslání příspěvků na konferenci Pasivní domy 2011

Centrum pasivního domu a Inštitút pre energeticky pasívne domy si dovolují vyzvat všechny odborníky k zaslání tematických příspěvků na konferenci PASIVNÍ DOMY 2011, která se bude konat v Bratislavě 13. a 14. října 2011. Uzávěrka pro příjem abstraktů je 10. června 2011.
Celý článek...

Se stavbou pasivního domu poradí již ve všech koutech republiky

Uvažujete o stavbě pasivního domu a rádi byste získali bližší informace? Chcete si zkontrolovat projekt? Potom právě pro vás je připravena Síť center pasivního domu, která od letošního března působí ve většině krajů České republiky. Více než dvě desítky odborníků jsou na těchto místech připraveny vám kdykoliv pomoci.
Celý článek...

Seminář Energeticky úsporné a pasivní stavby

Zveme Vás na dvoudenní cyklus přednášek a odborných prezentací na téma energeticky úsporné stavby a zdravé bydlení. První část akce se bude konat 27. května 2011 v Kulturním domě v Dubňanech a bude věnována odbornému semináři.
Celý článek...

Seminář a exkurze do pasivních domů v Dubňanech

Zveme Vás na seminář spojený s prohlídkou pasivních domů v Dubňanech, který se uskuteční 28. května 2011. Akce je zdarma a je určena pro širokou veřejnost.
Celý článek...

Pokračování konzultačních seminářů o pasivních domech pro pokročilé

Na základě zájmu účastníků pravidelných konzultačních seminářů o pasivních domech o detailnější informace se Porsenna, o.p.s rozhodla pokračovat v bezplatných konzultačních seminářích "pro pokročilé". Semináře se uskuteční ve dnech 9. a 14. června 2011 od 14:00.
Celý článek...

Nové termíny konzultačních seminářů o pasivních domech v Praze

Porsenna o.p.s. zve ve čtvrtek 26.5.2011 od 15:00 na pravidelný bezplatný konzultační seminář na téma nízkoenergetické a pasivní domy. Na semináři se můžete dozvědět základní informace o pasivních domech a následně si můžete domluvit individuální konzultace.
Celý článek...

Série víkendů s nízkoenergetickými stavbami ze slámy a hlíny

Centrum Veronica zve na sérii tří květnových a červnových víkendů, které praktickou i teoretickou formou ukáží využití přírodních materiálů v (nejen) pasivním a nízkoenergetickém stavebnictví. Jednotlivé semináře se uskuteční v Ivanovicích na Hané.
Celý článek...

Seminář Pasivní domy v Jičíně

Porsenna o.p.s zve na seminář s tématem nízkoenergetických a pasivní domů, který se bude konat 31. května 2011 na Jičínském zámku v Jičíně. Na akci se dozvíte základní informace o pasivních domech a následně si bude prostor i pro domluvu individuálních konzultací.
Celý článek...

Seminář Pasivní domy v Českých Budějovicích

Energy Consulting Service, s.r.o. pořádá ve středu 1. června 2011 od 9:00 v jednacím sále zastupitelstva na Krajském úřadě v Českých Budějovicích seminář o pasivních domech. Vstup na akci je zdarma a je určená pro laickou i odbornou veřejnost.
Celý článek...

Noví členové Centra pasivního domu

Ve čtvrtek 28. dubna 2011 bylo do sdružení přijato 6 nových Podporujících členů: architektonické ateliery ATELIER L, s.r.o., BIcenter s.r.o., Chytrý dům s.r.o. a Ivan Kraus, výrobce profilových systémů pro okna a dveře Deceuninck, spol. s r.o. a výrobce pěnového skla RECIFA a.s.
Celý článek...

Pasivní domy - stavte tak, aby se vám to jednou vrátilo

Zdá se vám, že jsou pasivní domy drahý luxus? Nenechte se zmást! Počáteční náklady se sice prodraží, doba, za kterou se vám investované peníze vrátí, se však s narůstajícími cenami energií zkracuje. O finančních nákladech spojených s pasivními domy informuje článek na serveru Peníze.cz.
Celý článek...

Střešní okna v pasivním domě

Přestože je vhodnost použití střešních oken v pasivním domě diskutabilní, nelze se jim občas vyhnout. S nárůstem objemu energeticky úsporných domů roste i nabídka výrobků určených pro tento způsob výstavby. O praktických aspektech využití střešních oken v pasivních domech informuje článek na serveru TZB-info.
Celý článek...

Pasivní domy si budou po roce 2020 stavět všichni. Nařídí to novela

Domy s energetickou spotřebou blízkou nule. Jen takové bude možné stavět po roce 2020, alespoň podle novelizované směrnice Evropské unie. Jak blízkou nule se zatím neví, ale nejspíš budou odpovídat dnešním pasivním domům, které v článku blíže představuje portál iDnes.cz.
Celý článek...

Certifikát pasivního domu pro klienty společnosti Kalksandstein CZ zdarma

Společnost Kalksandstein CZ se rozhodla zajistit pro své klienty, kteří splní podmínky certifikace pasivního domu u PHI Darmstadt (Passivhausinstitut Darmstadt), bezplatné vydání certifikátu této prestižní institutce.
Celý článek...

Nové požadavky na větrání obytných budov

Moderní okna jsou často vybavena kvalitním těsněním a dalšími prvky, které zabraňují infiltraci venkovního vzduchu. Jejich účelem je snížení tepelné ztráty větráním na minimum. Výsledkem je ale často také nedostatečné větrání obytných budov, které vede k různým negativním dopadům. Právě jim a také normám upravujícím větrání se podrobně věnuje článek portálu ASB.
Celý článek...

Mezinárodní kolo studentské soutěže Multi-Comfort House Isover poprvé v ČR

Společnost SG Isover CZ s.r.o. podporuje rozvoj českých talentovaných studentů architektury. V tomto týdnu Isover organizuje již 7. ročník mezinárodního kola soutěže Multi-Comfort House Isover poprvé také v České republice.
Cel

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů