Sobota, 20. dubna 2024

ASEKOL získal cenu Zlatý středník 2010 za nejlepší výroční zprávu

ASEKOL získal cenu Zlatý středník 2010 za nejlepší výroční zprávu

Společnost ASEKOL získala před pár dny cenu Zlatý středník 2010 za nejlepší výroční zprávu, kterou vydala pro rok 2009. Vítězná výroční zpráva zaujala netradičním grafickým ztvárněním v retro stylu putovní výstavy s názvem Muzeum spotřebičů. Pro ASEKOL se jedná už o čtvrtou cenu v této soutěži. Dosavadní ocenění sklízel časopis Zpětný odběr. Cenu Zlatý středník již devět let uděluje PR klub za podpory Asociace Public Relations agentur. Jedná se o prestižní soutěž, která oceňuje nejlepší firemní média v Česku určená zákazníkům, obchodním partnerům nebo zaměstnancům.

Výroční zpráva společnosti je graficky propojena s putovní výstavou Muzeum spotřebičů, se kterou ASEKOL již od loňska objíždí celou republiku. Ve vítězné zprávě se objevují právě fotografie historických elektrospotřebičů a fotografie zaměstnanců společnosti v dobových kostýmech s dobovou vizáží podle doby vzniku konkrétního spotřebiče.

asekol"Moc si tohoto ocenění vážíme. Je pro nás signálem, že děláme dobře nejen zpětný odběr elektroodpadu, ale umíme i prezentovat naši společnost, což je pro neziskovou organizaci vždy jedna z klíčových dovedností," říká manažerka komunikace společnosti ASEKOL Hana Ansorgová a dodává: "Velký dík patří samozřejmě Alešovi Pavlíčkovi a jeho společnosti Studio Monte, která pro nás naši výroční zprávu navrhla a graficky zpracovala."

Uspět v kategorii Nejlepší výroční zpráva je o to těžší, že se jedná o jeden z hlavních firemních materiálů, kterým se každá firma prezentuje, a proto na její výrobu obvykle vynakládá velké úsilí. Odborná porota hodnotila výroční zprávy podle řady kritérií - od grafické stránky, přes obsahovou, až po odbornou. Materiály procházejí tříkolovým hodnocením. V prvním kole odborní garanti jednotlivých kategorií posoudili přihlášené tituly a určili, které postoupí k dalšímu hodnocení. V druhém kole se sešla odborná porota, aby vytvořila užší výběr. Poslední kolo se pak věnovalo detailnímu hodnocení, z něhož vzešli vítězové jednotlivých kategorií.

Kromě prvenství v kategorii Výroční zpráva si ASEKOL odnesl letos i zvláštní ocenění za vyváženost obsahu a formy pro časopis Zpětný odběr.

Celou oceněnou výroční zprávu společnosti ASEKOL lze nalézt na www.asekol.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů