Čtvrtek, 28. března 2024

Možnost směnit vysloužilý spotřebič za svazek čerstvé mrkve teď budou mít návštěvníci farmářských trhů na Náplavce

Možnost směnit vysloužilý spotřebič za svazek čerstvé mrkve teď budou mít návštěvníci farmářských trhů na Náplavce

Speciální sběrné místo, které svoji pouť po farmářských trzích odstartovalo minulou sobotu na Kulaťáku, se přiblíží obyvatelům další pražské městské části. Z farmářského trhu na Náplavce se tuto sobotu 11. června stane místo, kde budou mít návštěvníci možnost vyměnit vysloužilý elektrospotřebič za svazek čerstvé mrkve.
"Minulou sobotu přinesli Pražané přes 80 elektrozařízení," uvádí Roman Tvrzník, generální ředitel neziskové společnosti ELEKTROWIN. "Věřím, že i na Náplavce vyměníme velké množství vysloužilého elektrozařízení za svazky čerstvé zeleniny," dodává Tvrzník.
Se sběrnými koši a informačním stánkem společnosti ELEKTROWIN se budou moci návštěvníci farmářských trhů setkávat každou sobotu až do 2. července vždy od 8.00 do 14.00 hodin. V sobotu 18. června bude ELEKTROWIN k zastižení na trzích na Kulaťáku, 25. června navštíví Kubáňské náměstí a svoji cestu po trzích zakončí 2. července opět v Dejvicích.
U informačního stánku, který bude součástí farmářských trhů, se zájemci dozvědí, z čeho se skládají vysloužilé elektrospotřebiče nebo jak probíhá jejich recyklace. Pro děti jsou připraveny kvízy a soutěže o zajímavé ceny.
Termín
Místo konání / farmářského trhu
Čas
11. června 2011
Na Náplavce /Rašínovo nábřeží
8.00 - 14.00 hodin
18. června 2011
Vítězné náměstí / Kulaťák
8.00 - 14.00 hodin
25. června 2011
Kubáňské náměstí
8.00 - 14.00 hodin
2. července 2011
Vítězné náměstí / Kulaťák
8.00 - 14.00 hodin
ELEKTROWIN a.s., je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval více než 100 000 tun vyřazených elektrospotřebičů. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost je nezisková, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Sběrnou síť tvoří více než 800 sběrných dvorů ve více než 600 městech a obcích, skoro 2500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 4000 obcích.
Pro více informací, prosím kontaktujte:

Taťána Pokorná
Email: tpokorna@elektrowin.cz
Tel.: 731 492 677

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů