Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologická silniční přeprava

Ekologická silniční přeprava

DHL Freight, jeden z předních poskytovatelů silniční přepravy v Evropě, nyní nabízí dva nové ekologické produkty. Zákazníci, kteří používají služby kusové (LTL, PTL) i celovozové (FTL) přepravy po Evropě, Středním Východě i Severní Africe, mohou požádat o výkaz emisí CO2 s podrobnými informacemi o vyprodukovaném CO2 během přepravy jejich zásilek na každé trase. DHL nabízí rovněž možnost kompenzovat emise vytvořené během přepravy prostřednictvím certifikovaných environmentálních programů.

"Vzhledem k rostoucím cenám paliva, přísnějším předpisům vztahujícím se k uhlíkovým emisím i rostoucímu povědomí mezi zákazníky je ochrana životního prostředí a nabídka ekologických produktů pro naše podnikání čím dál tím důležitější. Díky našim environmentálním, trvale udržitelným produktům může být dodavatelský řetězec našich zákazníků ekologičtější," říká Thomas George, CEO divize DHL Freight.

Metoda výpočtu vychází ze zásad mezinárodně uznávaných norem (World Resources Institute, World Economic Forum). Na základě výkazu CO2 se zákazníci mohou rozhodnout, zda uhlíkové emise vykompenzují certifikovanými programy zacílenými na ochranu životního prostředí, mezi které patří např. elektrárna na biomasu v Indii, větrné parky v Číně, hydroelektrárna v Brazílii a továrny na skládkový bioplyn v Turecku. Každý rok přezkoumává a certifikuje uhlíkové emise zásilek Gogreen i množství snížených emisí prostřednictvím kompenzací v rámci této speciální služby mezinárodně uznávaná auditorská společnost SGS.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů