Čtvrtek, 28. března 2024

ELEKTROWIN na farmářských trzích "sklidil" 620 kilogramů vysloužilých elektrospotřebičů

ELEKTROWIN na farmářských trzích "sklidil" 620 kilogramů vysloužilých elektrospotřebičů

Projekt "Mrkev za spotřebič" se na farmářských trzích setkal s výjimečným úspěchem! Díky kolektivnímu systému ELEKTROWIN se podařilo na trzích během sobot od 4. června do 2. července vybrat přes 600 kilogramů vysloužilých elektrospotřebičů výměnou za 500 svazků mrkve! Díky recyklaci tak návštěvníci trhů ušetřili téměř 60 tun železné rudy a přes 360 litrů ropy. Navíc zabránili vzniku téměř 7 tun oxidu uhličitého.

"Zájem návštěvníků trhů o sběr elektrozařízení rostl týden od týdne. 2. července, tedy na poslední zastávce ELEKROWINU na farmářských trzích, se podařilo vysbírat dokonce téměř 4 sběrné koše," uvádí Roman Tvrzník, generální ředitel neziskové společnosti ELEKTROWIN a dodává: "Na našem prvním trhu lidé nosili spíše drobné spotřebiče. Nejčastěji končily ve sběrném koši fény na vlasy, holicí strojky a rychlovarné konvice. Na posledních dvou akcích byl zřejmý nárůst také velkých spotřebičů. Na stánku ELEKTROWINu se tak objevily mikrovlnné trouby, malé mrazáky i vysavače," dodává Roman Tvrzník.

Sběrné koše a informační stánek kolektivního systému ELEKTROWIN se na farmářských trzích mezi lidmi těšily velké oblibě. Pro mnohé představovaly jednu z nejpohodlnějších cest, jak se zbavit "vysloužilců". "Překvapilo mě, kolik lidí a jaké množství vysloužilých elektrospotřebičů na Kulaťák přinesli. Mnoho návštěvníků, se kterými se potkávám pravidelně, se ptalo, zda bude stánek ELEKTROWINU na trhu také příští týden," prozrazuje Pavel Šťastný, pořadatel farmářských trhů na tzv. Kulaťáku, tedy na pražském Vítězném náměstí.

Se sběrnými koši a informačním stánkem společnosti ELEKTROWIN se mohli návštěvníci farmářských trhů setkávat každou sobotu vždy od 8.00 do 14.00 hodin. První příležitost vyměnit vysloužilý spotřebič za svazek čerstvé zeleniny měli na Vítězném náměstí v Dejvicích. V sobotu 11. června pak byl ELEKTROWIN k zastižení na trzích na Náplavce a 18. června opět na Kulaťáku. 25. června navštívil Kubáňské náměstí a svoji cestu po trzích zakončil 2. července v Dejvicích tam, kde vše začalo.

Pro více informací prosím kontaktujte:

Taťána Pokorná

Email: tpokorna@elektrowin.cz
Tel.: 731 492 677


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů