Čtvrtek, 25. dubna 2024

Odpad se střádá v podzemí

Podle Ing. Oldřicha Jurčíka trendem ve vývoji podzemních kontejnerů je elektronický systém řízení sběru odpadu.

Odpad se střádá v podzemí

kontenery reflexRozsáhlá instalace podzemních kontejnerů na tříděný sběr začala 1. 6. ve Šternberku na Olomoucku. Firma SWIETELSKY stavební, s. r. o., tam do konce července na 14 místech zabuduje 36 kontejnerů, každý o objemu 3,2 m3, z produkce společnosti REFLEX Zlín, spol. s r. o.

Jak uvedla Mgr. Irena Černocká ze šternberské radnice, město si od projektu podpořeného z fondů EU slibuje zvýšení objemu vytříděného odpadu i vyšší efektivitu nakládání s ním.>>Projekt řeší zdánlivě neslučitelné požadavky obyvatel, kteří chtějí mít kontejnery co nejblíže a zároveň jim vadí jejich přítomnost v ulicích,<< dodala.

Ing. Oldřich Jurčík, ředitel společnosti REFLEX Zlín, potvrdil, že kontejnery byly vyrobeny v souladu s přáním města, jak co do velikosti a barevnosti vhazovacích sloupků, včetně zalaminovaných etiket a znaku města, tak pokud jde o velikost vhozů a provedení pochozí plochy. I jiná města objednávají kontejnery >>na míru<< a volí různé varianty pochozích ploch, jako třeba žulové kostky či zámkovou dlažbu.

Podle Ing. Oldřicha Jurčíka trendem ve vývoji podzemních kontejnerů je elektronický systém řízení sběru odpadu. Letos na veletrhu FOR WASTE zlínská společnost získala Grand Prix za kombinaci sklolaminátového kontejneru zapuštěného v betonové schránce.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů