Pátek, 19. dubna 2024

Elektrická Fabie za přijatelnější peníz

Elektrická Fabie za přijatelnější peníz

Společnost , která se v ČR dlouhodobě věnuje na elektrický pohon, přichází s lákavou novinkou. Jde o přestavbu vozu na za cenu 550 000 Kč bez DPH.

O tom, že nabízejí nízké provozní a servisní náklady není třeba diskutovat. Hlavní překážkou k jejich nákupu, a tedy i většímu rozšíření elektrický aut obecně, byla dosud vysoká pořizovací cena. EVC Group proto přichází s levným .

Jde o model EVC F3 ELECTRIC přestavěný z vozu Škoda Fabia II. r.v. 2008. Přestavba proběhla v roce 2011. Elektromotor nabízí jmen. výkon 15 kW, max. výkon 30 kW, max. toč. moment 110 N.m., jeho napětí je 80 V.

Společnost EVC Group nabízela stejný model ještě před pár měsíci za cenu 640 000 Kč bez DPH.. Martin Jahn z EVC Group upřesnil, že pokles ceny není tentokrát dán pádem cen baterií, ale použitím vozu starší výroby - rok 2008, jak je uvedeno výše.

Elektromobil EVC F3 využívá akumulátory LiFeYPO4. Doba nabíjení je pět hodin na 90 % kapacity z 230 V. Max. rychlost auta je 120 km/h, dojezd od 80 do 100 km. Spotřeba energie je 14 kWh na 100 km.

Vozidlo vycházející ze Škody Fabia je plnohodnotný elektromobil, ve kterém je použita řada moderních technologií. Auto je osazeno bezúdržbovým střídavým elektromotorem. Stejně tak i akumulátory jsou bezúdržbové a jsou hlídány battery management systémem (BMS), který zaručí jejich optimální provoz a dlouhou životnost.

Elektromobil je také vybaven rekuperací brzdné energie. Vozidlo díky zachované převodovce nabízí dobrou dynamiku jízdy a zachovává komfort i bezpečnost moderních vozů. Vůz je osazen nabíjecím konektorem typ Mennekes.

Vozidlo je vybaveno displejem zobrazujícím stav nabití akumulátoru a ekonomičnost jízdy. K vozu je také dodávána aplikace informující o stavu nabíjení pro s operačním systémem .

Cena auta je 550 000 Kč bez DPH, termín dodání do 1 až 2 měsíců.

ZDROJ: hybrid.cz, kráceno
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů