Sobota, 20. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky za měsíc srpen..

Novinky z Centra pasivního domu

Kalendář akcí

datum název akce
místo
9.8. Dny otevřených dveří v pasivním domě, centrum Veronica prohlídka Hostětín
16.8. Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha
30.8. Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha
13. - 16.9. Navrhování pasivních domů - Obálka budovy seminář Praha
23. - 24.9. Pasivní domy na veletrhu FOR ARCH 2011 veletrh Praha

V Letňanech se na FOR ARCH představí i Centrum pasivního domu

Veletrh FOR ARCH 2011 se nezadržitelně blíží a získal další zajímavou podporu, tentokrát od Centra pasivního domu, které bude pořádat doprovodný program.
Celý článek...

Konference Pasívne domy 2011 - přihlašte se do začátku září levněji!

Stejně jako v minulých letech jsme pro Vás ve spolupráci s Inštitútem pasivného domu připravili ve dnech 13.-14. října 2011 v Bratislavě atraktivní program s českými, slovenskými i zahraničními příspěvky. Využijte nabídky sníženého registračního poplatku při přihlášení do začátku září!
Celý článek...

Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé

Na základě zájmu účastníků seminářů o pasivních domech o detailnější informace, se Porsenna, o.p.s rozhodla v létě pokračovat v bezplatných konzultačních seminářích "pro pokročilé". Semináře se uskuteční v celkem pěti termínech v červenci a sprnu 2011.
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2011

Centrum pasivního domu pokračuje i v druhém pololetí roku 2011 v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Den otevřených dveří v pasivním domě v Hostětíně

Centrum Veronica v Hostětíně zve zájemce o stavební materiály a technologie, využívání energie slunce, provozování solárních kolektorů a fotovoltaických elektráren na prohlídku své pasivní budovy. Aktuální termín je stanoven na 9. srpna.
Celý článek...

Pasivní dům - rozvoj ve všech směrech

"Téměř stejně dlouho jako se vyvíjí vědomí o nutnosti ochrany životního prostředí trvá také diskuze o rozvoji. Na úkor toho podstatného je tato diskuze řízena ideologicky." Přinášíme našim čtenářům zamyšlení předního evropského propagátora pasivních domů a udržitelného rozvoje Prof. Dr. Wolfganga Feista.
Celý článek...

Panelové domy - na cestě k pasivnímu standardu

Česká republika se dnes musí vyrovnávat s dědictvím komunistické éry výstavby nízkonákladových a mnohdy též nekvalitních panelových objektů. V současnosti je v České republice 1,2 milionu panelových bytů, ve kterých žije celkem 30 % Čechů.
Celý článek...

Evropští architekti podporují energeticky úsporné stavění

Evropská rada architektů zveřejnila studii Profese architekta v Evropě 2010. Z ní vyplývá, že téměř polovina oslovených architektů si myslí, že energetická účinnost je pro projektování staveb naprosto klíčová a velká část se domnívá, že přijetí standardu takřka nulové spotřeby energie mělo proběhnout již dříve.
Celý článek...

Hoří sláma? Nehoří!

Občanské sdružení Ekodům oznamuje, že 30. června 2011 se uskutečnila historicky průlomová požární zkouška, která prokázala, že nosná stěna ze slaměných balíků zkoušená požárem nehoří. Díky tomu se otevírají zcela nové možnosti v oblasti výstavby pasivních domů s minimalizovanou ekologickou stopou při výstavbě.
Celý článek...

Pasivní domy pohledem odborníků z celého světa

Na serveru youtube se objevilo zajímavé video z letošní mezinárodní konference o pasivních domech, která se v květnu odehrála v rakouském Innsbrucku. Můžete v něm vidět názory odborníků z celého světa na energeticky úsporné budovy a jejich vývoj v poslední době.
Celý článek...

Partner REFAGLASS získá 10% slevu na pěnové sklo

Zateplíš, ušetříš! Staň se partnerem REFAGLASS a získej 10% slevu na pěnové sklo REFAGLASS pro základovou desku. Pěnové sklo REFAGLASS je tepelná izolace vyrobená ze stoprocentně recyklovatelného skla.

Novinky v burze práce

Aktuální inzeráty poptávající a nabízející práci v naší burze práce.
Celý článek...

Poradny Sítě center pasivního domu

Centrum pasivního domu nabízí objektivní a odborné poradenství o pasivních domech v několika poradenských centrech a místech. Jejich seznam naleznete na našich webových stránkách.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů