Úterý, 16. dubna 2024

Nová generace rackových distribučních jednotek napájení (PDU) od APC

Nová generace rackových distribučních jednotek napájení (PDU) od APC

APC představila novou generaci spínaných rackových distribučních jednotek napájení (PDU) s technologií pro měření spotřeby podle jednotlivých zásuvek

Nejnovější přírůstek v řadě rackových PDU umí monitorovat napájení a zaznamenávat spotřebu energie jednotlivých zařízení podle jednotlivých zásuvek. IT manažeři tak mohou identifikovat spotřebu energie u každého připojeného zařízení. Zákazníci díky přehlednému zobrazení spotřeby jednotlivých zásuvek mohou upravit odběr energie z rackové PDU a dosáhnout tak maximální energetické účinnosti.

IT manažeři nyní mohou:

o Měřit elektrickou energii dodávanou zařízením jednotlivými zásuvkami - mají tak detailnější přehled o napájení přímo zevnitř stojanu oproti dřívější možnosti měření pouze na úrovni fází. Měření podle jednotlivých zásuvek přináší možnost analyzovat trendy spotřeby jednotlivých součástí a plánovat příští kapacitu.

o Účinně usměrňovat připojená zařízení podle potřeby a plánovat do budoucna - Racková PDU obsahuje software, který přehledně zobrazuje spotřebu energie u každého jednotlivého zařízení připojeného k rackové PDU, ale i detailní záznamy použitelné při plánovaní budoucího rozšiřování či reorganizace.

o Vzdálená správa jednotlivých zásuvek - Funkce vzdálené kontroly se dá použít k vypínání a zapínání zásuvek , dále k resetu zařízení a ochraně před neautorizovaným využíváním zásuvek. Díky stanovování priorit u napájení mohou definovat pořadí, ve kterém lze vypínat či zapínat připojené zařízení a předcházet přetížení při znovu zapnutém napájení. V neposlední řadě také prodlužuje dobu provozu při běhu na UPS klíčových zařízení díky prioritnímu přidělování zátěže.

IT manažeři navíc i u nové generace produktové rodiny spínaných rackových PDU budou moci využívat funkce, na které si už zvykli:

o Aktivního měření napájení - IT manažeři díky němu mají k dispozici plnou sadu funkcí pro správu sítě. Mohou tak přistupovat k rackovým PDU z webu, SNMP a telnetu a konfigurovat je.
Zároveň mají k dispozici ucelené sledování přetížení a uživatelsky definované výstrahy varující před přetížením, což pomáhá při prevenci náhodného výpadku napájení u klíčových zařízení.

o Interaktivní LCD displej - slouží jako pomoc v reálném čase pro lepší konektivitu a vyrovnávání zatížení. Volitelně jej lze využít pro sledování teploty a vlhkosti pomocí uživatelsky nastavitelných výstrah.

o Monitorování prostředí - díky vstupnímu portu lze připojovat sondy pro teplotu a vlhkost. IT manažeři tak mají na úrovni jednotlivých racků přehled o okolním prostředí.

o Uzamykání IEC konektorů - při použití s novými zamykatelnými IEC kabely lze tyto konektory organizovat snadným způsobem, který šetří místo. Nejsou tak potřeba objemné svorky na kabely.

Nová generace měřených rackových PDU od APC je v současnosti dostupná po celém světě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů