Pátek, 29. března 2024

Volvo Car a Siemens budou spolupracovat při vývoji elektromobilů

Volvo Car a Siemens budou spolupracovat při vývoji elektromobilů

Švédský výrobce osobních vozů Volvo Car Corporation se dohodl s německým průmyslovým koncernem Siemens na spolupráci při vývoji elektromobilů. Oznámily to dnes firmy. Siemens by měl v rámci dohody vyrábět motory pro elektromobily Volvo C30.

Dohoda o spolupráci zahrnuje vývoj pohonných systémů i dobíjecích technologií pro elektromobily. První elektromobily, které vzejdou z této spolupráce, by měly být testovány již koncem letošního roku.

Generální ředitel Volvo Car Stefan Jacoby uvedl, že spolupráce se Siemensem přivede technologii elektromobilů Volvo na "zcela novou úroveň". Siemens upozornil, že hodlá v budoucnosti dodávat systémy pro elektromobily i dalším podnikům.

Automobilku Volvo Car loni koupila čínská společnost Geely za 1,5 miliardy dolarů (25 miliard Kč) od americké firmy Ford Motor. Volvo Car si nyní vede lépe než švédský konkurent Saab, kterého loni převzala nizozemská společnost Swedish Automobile od americké General Motors. Saab se potýká s nedostatkem hotovosti, kvůli kterému byl nucen přerušit výrobu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů