Čtvrtek, 18. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Obce získají pravomoc vymezit ve městech a obcích zóny, do nichž nebudou moci vjíždět starší automobily, které nesplňují určité emisní limity. Při vyhlášení smogové situace budou moci řidiči jezdit zadarmo po zpoplatněných úsecích dálnic. Počítá s tím nový zákon, který prošel sněmovnou navzdory vetu Václava Klause.

Bývalý místopředseda Strany zelených František Pelc dnes šéfuje Agentuře ochrany přírody a krajiny České republiky a jako správný ochranář si dal záležet, aby zdůvodnil, proč nemůže zveřejnit odměny svých podřízených. "V případě požadavku na konkrétní částky se obraťte na příslušné kolegy," napsal Pelc mimo jiné v odpovědi.
Aby nemusel poskytnout jednoduchou tabulku, která by se vešla na jednu stránku, připojil k odpovědi další dokumenty, kvůli nimž nechal potisknout pětadvacet listů papíru. Jen na okraj: šlo o zatím nejobjemnější obálku, kterou HN při mapování odměn obdržely.

Reklama
Temná strana síly o obsahu 3.0L
Greenpeace | agentura neznámá | Francie
Greenpeace vrátila úder Volkswagenu za napadení planety přemírou CO2 prostřednictvím parodie na jeho spot. Volkswagen v něm ztělesňuje Hvězdu smrti. Greenpeace nezveřejnila agenturu, která spot vyráběla, z důvodu, že by odpoutala pozornost od hlavního sdělení. A nebo to bylo kvůli tomu, že má mezi klienty automobilku?

Předseda vlády České republiky Petr Nečas a předsedy vlády Polské republiky Donald Tusk ve středu 14. září 2011 slavnostně zahájí provoz plynového interkonektoru na česko-polském pomezí u Českého Těšína.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů