Pátek, 29. března 2024

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navštívil ekoškolu v Ostravě - Hrabůvce

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa navštívil ekoškolu v Ostravě - Hrabůvce

Ministr Tomáš Chalupa si v rámci své návštěvy Ostravy prohlédl Základní školu Provaznickou v Ostravě - Hrabůvce, která je jednou z nejúspěšnějších ekoškol u nás - na svém kontě má již tři tituly "Ekoškola roku".

"Program Ekoškola učí studenty myslet ekologicky a vždy s ohledem na životní prostředí. Jsem velmi rád, že jsem mohl jeho výsledky vidět přímo v praxi v jedné z ostravských škol, protože právě v tomto regionu je třeba věnovat životnímu prostředí mimořádnou pozornost", řekl ministr Tomáš Chalupa.

Životní prostředí na Ostravsku se stalo také hlavním tématem besedy, na které s ministrem Tomášem Chalupou diskutovali žáci osmého a devátého ročníku.

Ekoškola je mezinárodní program, určený pro základní a střední školy, ve kterém žáci a studenti ve spolupráci s učiteli usilují o dosažení ekologicky šetrnějšího provozu a zlepšení životního prostředí ve škole i jejím okolí. Zároveň s tím se žáci a studenti učí o environmentálních tématech, jako je např. třídění a minimalizace vzniku odpadu nebo úspora energií a vody. V současnosti je do programu zapojeno celkem 232 škol v České republice.

Zde si můžete prohlédnout fotogalerii z návštěvy ministra Tomáše Chalupy a delegace ministerstva životního prostředí v ostravské ekoškole.

Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů