Úterý, 19. března 2024

Jak vypadá dokonale chráněná FVE?

Jak vypadá dokonale chráněná FVE?

Jak poznáte dokonale chráněnou fotovoltaickou elektrárnu na první pohled? No přeci, že má na svém vstupu u brány nebona budově umístěnou registrační samolepku Registru solárních elektráren a solárních panelů.
Detail, jak takové fotovoltaické elektrárny a její chráněné solární panely budou označené, naleznete u první takové solární elektrárny, která se přidala do projektu ochrany solárních elektráren v ČR.

Ochrana fotovoltaických elektráren, ochrana solárních panelů
Cílem je zaregistrovat své jednotlivé solární panely, střídače či další komponenty v Registru solárních elektráren a solárních panelů. Tyto registrované údaje jsou potom v jednodušší verzi zobrazeny na stránkách Registru solárních elektráren a solárních panelů, který je jedinečným projektem na Českém internetu vůbec.
Partneři Registru solárních elektráren a solárních panelů
Spolupráce byla navázána s kriminální policií ČR, která má nyní přístupy do těchto seznamů solárních panelů a naopak, skrze tyto stránky je možno dotazovat se na již ukradené a případně nalezené solární panely či měniče, které má nyní u sebe ve vlastnictví kriminální policie ČR. Co když tam jsou Vaše solární panely?

Registr solárních elektráren a solárních panelů je v profesním členství CZEPHO, ČFA a Regionální hospodářské komoře Brno, čímž se stává jediným a unikátním projektem pro ochranu všech již prodaných nebo právě instalovaných solárních panelů. Provozovatel je členem dalších profesních organizací, které mají působnost po celém světě. Spolupracuje také se společností SolarNews.
Jste majitel FVE? Jste prodejce solárních panelů? Jste investor? Zapojte se do projektu a zrušte lupičům či organizovaným skupinám možnost krádeží solárních panelů. Ochraňte své investice! Nenechejte se okrádat!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů