Čtvrtek, 18. dubna 2024

Pokus uplatit občany a ekologické organizace kvůli velkolomu na Tlustci byl neúspěšný

Pokus uplatit občany a ekologické organizace kvůli velkolomu na Tlustci byl neúspěšný

Protikorupční policie oznámila, že obvinila člověka, který neúspěšně nabízel úplatky místním lidem a ekologickým organizacím, aby přestali hájit kopec Tlustec na Českolipsku před čedičovým velkolomem.

Miloslav Lomič z Hnutí DUHA Česká Lípa řekl:
"Mohu potvrdit informace policie, se kterou už několik měsíců spolupracujeme. Muž, který se představil mimo jiné i jako zprostředkovatel těžební společnosti, nám nabídl řádově stovky tisíc korun, když se zdržíme dalších našich nesouhlasných stanovisek s těžbou na Tlustci. Tuto nabídku jsme odmítli a vše obratem oznámili na státním zastupitelství. Po dohodě s protikorupční policií jsme o případu nemohli podat podrobnější informace. Věc je stále plně v rukou policie a státního zastupitelství."

"Samozřejmě budeme nadále hájit Tlustec před jeho přeměnou ve velkolom, který by vážně poškodil naši krajinu a po léta obtěžoval život místních lidí."

Miroslav Šimonek ze Sdružení na záchranu kopce Tlustec řekl:
"Naše Sdružení na záchranu kopce Tlustec vždy postupovalo přísně v souladu se zákony. Jeho činnost byla vždy financována výhradně příspěvky či dary jeho členů. Žádnému z funkcionářů ani řadovým členům v této kauze nejde o majetkový prospěch. Proto byl postup Sdružení v této kauze takový, jak jej popsal tiskový mluvčí Policie ČR."

"Sdružení bude i nadále používat všech legálních postupů, které mu právní rámec zákonů ČR umožňuje. Argumentace Sdružení na záchranu kopce Tlustec je vždy pevně racionální a legální. A vede k ochraně vzácné krajinné oblasti i majetku potenciální těžbou dotčených obyvatel."


Kontakt: Miloslav Lomič, telefon 602 155 393
Miroslav Šimonek, telefon 602 648 423

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů