Úterý, 16. dubna 2024

Ekofilm 2011 začíná

Ekofilm 2011 začíná

Mezinárodní filmový festival o životním prostředí, přírodním a kulturním dědictví Ekofilm dnes (3. října 2011) začíná v Českých Budějovicích, zítra se přidává program v Třeboni a posléze se Ekofilm přestěhuje na závěrečný víkend do Českého Krumlova.

Zahájení festivalu

Zahájení festivalu proběhne na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Už od 14:00 poběží program pro rodiče s dětmi, v 16:00 bude odstartována cyklojízda na Hlubokou n.Vlt. a zpět, v 18:00 uvede Jaroslav Dušek koncert skupiny The Tap Tap a ve 20.30 proběhne zahájení promítání festivalu v kině Kotva, a to zvláštním uvedením filmu Yanna Arthuse Bertranda O lesech a lidech, který vytvořil pro OSN jako oficiální film pro Mezinárodní rok lesů. Koncertovat budou Swing Trio Avalon a Jakub Šafr. Odpoledního programu se zúčastní také ministr životního prostředí Tomáš Chalupa.

Kompletní program festivalu najdete zde: www.ekofilm-program.cz

Katalog festivalových filmů je k dispozici zde: www.ekofilm-katalog.cz

Slavnostní zakončení proběhne v sobotu 8. 10 od 19:30 v Městském divadle, kde festival také promítne v neděli 9.10. od 9:00 do cca 13:00 i kolekci vítězných filmů.

Festival vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí ČR. Organizátorem festivalu je občanské sdružení Ekofilm. Další informace najdete na www.ekofilm.cz.

Vstup na akci je opět zdarma.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů