Čtvrtek, 25. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky z Centra pasivního domu

Konference Pasívne domy 2011 již příští týden

Stejně jako v minulých letech jsme pro Vás ve spolupráci s Inštitútem pasivného domu připravili ve dnech 13.-14. října 2011 v Bratislavě atraktivní program. Těšíme se na Vás!
Webové stránky konference Pasívne domy 2011

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2011

Centrum pasivního domu pokračuje i v druhém pololetí roku 2011 v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Zářijové a říjnové semináře o pasivních domech pro pokročilé

Na základě zájmu účastníků seminářů o pasivních domech, pokračuje Porsenna, o.p.s v bezplatných konzultačních seminářích "pro pokročilé" i na podzim. Akce se uskuteční v prozatím třech termínech v září a říjnu 2011.
Celý článek...

Říjnový seminář Pasivní domy v Koberovech

Zveme Vás na seminář pro architekty, projektanty a vůbec všechny zájemce o informace o energetických úsporách, komfortu, kvalitě vnitřního prostředí budov a mnoha dalších tématech, který proběhne ve čtvrtek 6. října 2011 ve školícím středisku společnosti Atrea v Koberovech.
Celý článek...

Den otevřených dveří v pasivním domě v Hostětíně

Centrum Veronica v Hostětíně zve zájemce o stavební materiály a technologie, využívání energie slunce, provozování solárních kolektorů a fotovoltaických elektráren na prohlídku své pasivní budovy. Aktuální termín je stanoven na 16. října 2011.
Celý článek...

Certifikovaný pasivní dům = ověřená kvalita

Máte pochybnosti, jestli je Váš dům opravdu pasivní? Nebo si chcete potvrdit výjimečnou kvalitu projektu, využít výhodnější možnosti financování a zabezpečit vyšší cenu domu na trhu nemovitostí. Využijte nabídku Certifikace pasivních domů, coby záruky kvalitního projektu a domu.
Celý článek...

Bytové stavebnictví je na prahu revoluce

Úspory energií ve stavebnictví budou hrát v následujících letech stále důležitější roli. Podle požadavků České rady pro šetrné budovy by od roku 2013 nové obytné stavby měly bez výjimky splňovat parametry nízkoenergetického standardu. Nad důsledky těchto změn se zamýšlí článek publikovaný serverem novinky.cz.
Celý článek...

Větrání v nízkoenergetickém domě: Je nutná rekuperace?

Jak se větrá v nízkoenergetickém domě? Odborníci se shodují - systém automatického větrání s rekuperací vzduchu je jasnou volbou. Zajistí dostatečný přísun čerstvého vzduchu a zároveň podrží teplo v domě. Má ale i nějaké nevýhody? A podle čeho ho vybírat? Na tyto otázky odpovídá článek portálu Nazeleno.cz.
Celý článek...

Luxusní byt v pasivním domě a netradiční školka

Zajeli jsme se podívat na právě dokončený bytový pasivní dům a přijali pozvání mladého architekta, který nám ukázal svůj luxusní byt. Při cestě do Drážďan jsme se zastavili i v netradiční pasivní školce. Takto shnrnuje nedávno proběhlou exkurzi Centra pasivního domu za saskými pasivními domy server Nazeleno.cz
Celý článek...

Petr Holub: Potřebujeme chytřejší Zelenou úsporám II

V energeticky úsporném stavění ujel Česku vlak. Iniciativa Šance pro budovy, jejímž koordinátorem je Petr Holub, se proto snaží ospalý sektor rozhýbat. Rozhovor o pasivních domech, energetické politice a nízkoenergetickém stavebnictví publikoval server BusinessInfo.cz.
Celý článek...

Nulové domy a základní tepelně technická norma

Energeticky nulové domy jsou v souvislosti s novou evropskou směrnicí mezi různými odborníky vnímány poměrně rozporuplně, čemuž nepomáhá ani nejasnost tohoto pojmu. Příspěvek Jana Tywoniaka komentující odraz nové směrnice v návrhu revize základní tepelně technické normy uveřejnil portál TZB-info.
Celý článek...

V Ostravě vyrostla první tuzemská pasivní administrativní budova

Skladovací haly a dvory a obrovský průmyslový závod. Takový je kontext, ve kterém poutá pozornost něco zdánlivě nepatřičného. Jednoduchý čistě bílý kvádr s pravidelným rastrem oken, kontrastující s šedí, rzí a neuspořádanosti okolí. Portál Archiweb.cz představuje první pasivní dům sloužící pro administrativní účely.
Celý článek...

Netradiční pasivní dům má připomínat rybářský klobouk

Pasivní rodinný dům pro rodiče a dvě děti může vypadat i velmi atypicky. Němečtí architekti si například vzali za inspiraci rybářský klobouk. Podle něj navrhli tuto nevšední několikapodlažní stavbu s celodřevěným interiérem. Stavba má užitnou plochu 138 metrů čtverečních a nachází se ve městě Tübingen.
Celý článek...

Bezpečné a těsné prostupy komínu hořlavou konstrukcí

Prostup komína a kouřovodu stropem, střechou nebo zdí není možné brát s ohledem na bezpečnost tohoto stavebního detailu na lehkou váhu. Výrobce komínových systémů CIKO nyní uvádí na trh produkty určené pro bezpečné zabudování komínu do stavby. Jedná se o řešení důležitých stavebních detailů určené především pro nízkoenergetické a pasivní domy.
Celý článek...

Novinky v burze práce

Aktuální inzeráty poptávající a nabízející práci v naší burze práce.
Celý článek...

Poradny Sítě center pasivního domu

Centrum pasivního domu nabízí objektivní a odborné poradenství o pasivních domech v několika poradenských centrech a místech. Jejich seznam naleznete na našich webových stránkách.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů