Čtvrtek, 18. dubna 2024

Motor Jikov Group bude jezdit s Passaty na CNG

Motor Jikov Group bude jezdit s Passaty na CNG

Volkswagen předal českobudějovické společnosti Motor Jikov Group šest vozů Passat Variant TSI EcoFuel s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). Slavnostní předání manažerských vozů poháněných motorem 1.4 TSI EcoFuel proběhlo 17. října v Českých Budějovicích.

"Těší nás, že se společnost Motor Jikov Group rozhodla pro vozy Passat Variant TSI EcoFuel na zemní plyn. Volkswagen patří mezi průkopníky pohonu na CNG a se svou nejnovější generací motorů TSI EcoFuel dokonale využívá všech předností tohoto velmi perspektivního ekologického paliva, které se vyplatí i po stránce ekonomické," uvedla Martina Kudláková, fleet manažerka divize Volkswagen osobní vozy společnosti Import Volkswagen Group.

"V rámci naší skupiny se dlouhodobě snažíme o snižování emisí CO2 a maximální možnou ochranu životního prostředí. Postupně proto obnovujeme náš vozový park vozidly na CNG, přičemž Passat Variant TSI EcoFuel nás přesvědčil po všech stránkách. S těmito novými vozy bude 40 % naší flotily jezdit na CNG," řekl Miroslav Dvořák, generální ředitel společnosti Motor Jikov Group a.s., která má k CNG velmi blízko. Její dceřiná společnost Motor Jikov Strojírenská a.s. totiž od loňského roku vyrábí v Soběslavi malé plnicí stanice CNG pro domácnosti, živnostníky a malé firmy. S touto stanicí lze výhody provozu na CNG využívat i v oblastech, kde dosud žádná veřejná plnicí stanice CNG není.

www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů