Čtvrtek, 28. března 2024

Ve Velké Dobré na Kladensku vytekla na silnici kyselina sírová

Ve Velké Dobré na Kladensku vytekla na silnici kyselina sírová

Policie dnes uzavřela několik ulic ve Velké Dobré na Kladensku, protože tam na silnici vyteklo z neznámého automobilu asi deset litrů kyseliny sírové. Látka by neměla poškodit životní prostředí. ČTK to řekly mluvčí policie a hasičů. Provoz na silnici by měl být obnoven kolem 14:00.

"Na linku 112 bylo ohlášeno, že na silnici zřejmě vytekla nějaká látka, z které se kouří. Později se zjistilo, že to je kyselina sírová," uvedla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková. Policisté kvůli tomu uzavřeli zhruba 200 metrů dlouhý úsek vedoucí přes místní kruhový objezd směrem k rychlostní silnici R6 a dopravu odkláněli po objízdných trasách.

Hasiči podle mluvčí Lenky Kostkové na silnici objevili dvě místa, kde kyselina vytekla. Celkem šlo asi o deset litrů látky. "Místo jsme posypali vápnem, aby kyselina zneutralizovala. Nemělo by to ohrozit životní prostředí a neměla by se dostat do kanalizace," řekla Kostková. O situaci podle ní byl informován odbor životního prostředí i vodárny.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů