Úterý, 19. března 2024

8. Mezinárodním veletrhu ochrany životního prostředí ECOFAIR

8. Mezinárodní veletrh ochrany životního prostředí ECOFAIR 2011, který se konal v Bělehradě ve dnech 12. - 14. 10 2011 je bezpochyby významnou specializovanou akcí, která se letos konala na bělehradském výstavišti, a zároveň nejdůležitější veletrh v oblasti ekologie a životního prostředí v tomto regionu.

8. Mezinárodním veletrhu ochrany životního prostředí ECOFAIR

Výstavní program zahrnoval veškeré obory, které spadají do ochrany životního prostředí s důrazem na průmyslové recyklace, obnovitelné zdroje energie a odpadové hospodářství. Letošní veletrh se konal pod záštitou Ministerstva životního prostředí, hutnictví a urbanistického plánování Srbska, a dále ve spolupráci s Hospodářskou komorou Srbska.

Slavnostní zahájení veletrhu bylo 12. května 2011 v 11:30 hodin a veletrh otevřel pan Oliver Dulić, ministr pro životní prostředí a místní rozvoj. Po slavnostním zahájení celá delegace vládních a hospodářských činitelů navštívila i expozici České republiky v hale 1.

beogradVeletrh ECOFAIR zaujímal více než 15 000 m^2, zúčastnilo se ho více než 100 vystavovatelů z celého světa. Oficiálními účastmi se letos představilo kromě České republiky dalších 11 zahraničních vystavovatelů, kteří tvořili více než třetinu výstavní plochy. Veletrh navštívilo více než 120 000 návštěvníků.
8. Mezinárodní veletrh ochrany životního prostředí ECOFAIR 2011 se v rámci Společné účasti České republiky zúčastnilo 16 firem na celkové výstavní ploše 175 metrů čtverečních, v hlavní části haly 1, přímo u hlavního vchodu.

SEZNAM VYSTAVOVATELŮ


Česká expozice zahrnovala vedle společných prostor a stánku CzechTrade + HK ČR ještě 15 dalších stánků pro následující vystavovatele: Eveco Brno s.r.o., Presskan system, a.s., VHS Brno a.s., VA TECH WABAG Brno spol. s.r.o., MOSEV Plast s.r.o., ODES s.r.o., EKOSYSTEM spol. s.r.o., REFLEX Zlín spol. s.r.o., IN-EKO Team s.r.o., ZVVZ Enven Engeneering a.s., První Brněnská strojírna Velká Bíteš, s.r.o., Agro-EKO spol. s.r.o., Geotest a.s., LUX-PTZ s.r.o., Bioplyn CS s.r.o. Vystavovatelé měli velikosti stánků od 9 do 23,5 m2.
V rámci doprovodné propagace byla Česká republika představena jako tradiční a spolehlivý partner, který má zájem o všestrannou spolupráci se Srbskem a dalšími zeměmi této části Evropy.

SEMINÁŘ a WORK SHOP


Seminář a workshop byl ve stejnou dobu realizován KHK Olomouckého kraje ve spolupráci s CzechTrade a Velvyslanectvím ČR v Bělehradě. Realizátor veletrhu, společnost Integra spol. s.r.o. s dostatečným předstihem obeznámil s možností účasti na této akci všechny vystavovatele, stejně jako je průběžně informoval o programu, pozvánkách pro srbské partnery, připravil prezentace pro firmy, které se chtěli semináře a workshopu zúčastnit. Work - shopu včetně prezentací, využila většina z českých vystavovatelů.

KOKTEJL - společenské setkání


Byly vytisknuty pozvánky a s časovým předstihem zaslány jak na Velvyslanectví České republiky do Bělehradu, HK ČR a CzechTrade, tak i vystavovatelům pro jejich obchodní partnery. Společenské setkání se uskutečnilo druhý den veletrhu, 13. 10. 2011 v prostorách české expozice, se zahájením v 17:00 hodin. Tako akce, proběhla ve velmi příjemné společenské atmosféře a byla všemi zúčastněnými - přes 60 osob, kladně hodnocena. Akce byla též příležitostí ke zhodnocení obchodních výsledků účasti. Podávaly se místní speciality, české pivo a Becherovka. Akce skončila po 19:00 hodině.

TV /PLAZMA - PREZENTACE FIREM


srbskoIntegra spol. s.r.o. zajistila prezentace od všech vystavovatelů, na základě kterých byla vytvořena smyčka pro promítání na stánku CT v rámci české expozice tak, aby byla zajištěna neustálá informovanost o našich vystavovatelích pro návštěvníky veletrhu.

MÍSTNÍ TISK

Vzhledem k velkému počtu vystavovatelů z ČR a atraktivitě výrobních programů, i celkové nabídce služeb byl o naše výrobky velký zájem. Bylo otištěno cca 10 článků v místním tisku, zprávy převzaly i tiskové agentury, byly uskutečněny televizní reportáže s některými z našich vystavovatelů (BIOPLYN CS) a televizní spoty vysílány. Největší ohlas měla informace o daru firmy VHS Brno, v rámci kterého zajistí zdarma vodovod v obci Belotić (oblast Osečina) a tak zajistí dodávku pitné vody v této oblasti.

Všeobecné informace


Slavnostní zahájení veletrhu bylo: 12. 10. 2011 v 10:00 hodin
slavnostně ho otevřel pan Oliver Dulić, , ministr pro životní prostředí a místní rozvor
Doba konání veletrhu: 12. 10. 2011 - 14. 10. 2011
Otevřen pro návštěvníky: 10:00 - 18:00 hodin
Otevřen pro vystavovatele: 9:30 - 18:30 hodin


Z hodnocení vystavovatelů vyplývá, že Společná účast České republiky na 8. Mezinárodním veletrhu ECOFAIR v Bělehradě byla obchodně velmi úspěšná a splnila přepokládaný účel. Důkazem toho, že expozice byla nejen úspěšná, ale i velmi kvalitně a kreativně zajištěna je diplom, bronzové ocenění za stánek CzechTrade, který oficiálně převzala na slavnostním ceremoniálu zástupkyně CzechTrade.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů