Pátek, 19. dubna 2024

Novinky Centra pasivního domu - listopad

Novinky Centra pasivního domu - listopad

Kalendář akcí

datum název akce místo
23.11. Poradenské fórum poradenství ÚVR ČSOP Michelská 5, Praha 4
23.11. Nízkoenergetické a pasivní stavby - prezentace různých technologií/výrobců, spojeno s praktickou výstavou konference České Budějovice
24.11. Souhrn zásad pro hrubou stavbu pasivních a nízkoenergetických domů seminář České Budějovice
24.11. Pasivní domy seminář Koberovy
24.11. Pasivní domy seminář Uherské Hradiště
24.11. - 25.11. Kurz Pasivní domy - Závěr seminář Praha
5.12. Den otevřených dveří v pasivním domě prohlídka Hostětín

Vítězové našich soutěží ke Dnům pasivních domů 2011

Letošní Dny pasivních domů jsou již více jak týden za námi a my s potěšením vyhlašujeme vylosované výherce víkendových pobytů v pasivních domech z našich soutěží. Nezapomeňte se podívat, jestli k nim nepatříte náhodou právě vy!
Celý článek...

Nechte si poradit na podzimním pražském Poradenském fóru

Chystáte se stavět? Připravujete projekt vlastního pasivního domu? Tak právě pro vás je určeno poradenské fórum, které se uskuteční ve středu 23. listopadu 2011 od 13 do 17 hodin v sále ÚVR ČSOP.
Celý článek...

Pasivní domy - listopadový seminář v Koberovech

Společnosti Atrea a Enroll CZ zvou 24. listopadu 2011 na pokračování semináře o energetických úsporách, komfortu a kvalitě vnitřního prostředí budov, možnostech využití úsporných a obnovitelných zdrojů energie a snižování vlivu staveb na životní prostředí.
Celý článek...

Pasivní domy - seminář v Uherském Hradišti

Chcete vědět co jsou to pasivní domy a na co se při stavbě zaměřit? Jaké jsou nové trendy ve stavebnictví? Zajímáte se o stavění z přírodních materiálů? Tato a další témata s Vámi budou probírat lektoři semináře pořádaného 24. listopadu 2011 v Uherském Hradišti.
Celý článek...

Efektivní energetický region Jižní Čechy: kongres a seminář

Zveme na kongres věnovaný výstavbě a prezentaci různých technologií v nízkoenergetických a pasivních stavbách, který proběhne 23. listopadu 2011 v Českých Budějovicích. Na kongres naváže následující den, 24. listopadu, workshop věnující se zásadám pro hrubou stavbu pasivních a nízkoenergetických domů.
Celý článek...

Den otevřených dveří v pasivním domě v Hostětíně

Centrum Veronica v Hostětíně zve zájemce o stavební materiály a technologie, využívání energie slunce, provozování solárních kolektorů a fotovoltaických elektráren na prohlídku své pasivní budovy. Aktuální termín je stanoven u příležitosti Dnů pasivních domů na 5. prosince 2011.
Celý článek...

Sborníky Pasivní domy za výhodnější cenu

Chcete se dozvědět více o trendech v oblasti výstavby pasivních domů? Nemohli jste se zúčastnit některé z minulých konferencí Pasivní domy a mrzí Vás, že jste přišli o zajímavé informace? Hledáte vhodný dárek na Vánoce? Pokud jste alespoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, tak se nezapomeňte podívat do našeho eshopu, kde jsme nyní zlevnili sborníky Pasivní domy z minulých konferencí!
Celý článek...

Centrum pasivního domu se rozšiřuje o nové členy

V pondělí 3. října 2011 byli do sdružení přijati 3 noví Podporující členové: Ing. arch. Vladimír Balda, Ing. arch. Lubomír Korčák a Schiedel s.r.o. Společnosti Ecomodula s.r.o. a Sinc s.r.o. byly nově přijaty za čekatele na členství.
Celý článek...

Hlasujte v soutěži o cenu veřejnosti ČEEP 2010

Cena veřejnosti soutěže ČEEP 2010 už zná své nominované a mezi více než šedesátkou účastníků je i několik členů sdružení Centra pasivního domu. Tematicky přihlášené projekty sahají od pasivního bytového areálu až třeba k systémům bednění pro pasivní domy.
Celý článek...

Dny pasivních domů v Dobrém ránu České televize

Dny pasivních domů se dostaly i na televizní obrazovky! Ti z Vás, kteří čtvrteční Dobré ráno nestihli, si ho mohou nyní přehrát v archivu České televize.
Celý článek...

Víkend ve znamení pasivních domů pohledem médií

Letošních již osmých Dnů pasivních domů si všimla i celá řada různých médií. V článku přinášíme odkazy na pozvánky a reakce alespoň některých z nich.
Celý článek...

Plány na pasivní dům proberte s experty

Mít dům, který si v průběhu let sám na sebe vydělá díky úsporám za složenky, chce v Česku stále více lidí. Zatímco nízkoenergetické bydlení už vzniká i ve formě bytových domů, nejúspornější varianta, pasivní bydlení, je vyhrazeno stále spíše jen rodinným domům jednotlivců píše server Aktuálně.cz.
Celý článek...

Ekonom Zámečník radí rozjet znovu Zelenou úsporám

"Já bych znovu rozjel "zelenou úsporám". "Malé" stavebnictví má velký multiplikační efekt, není to tak problematické, jako liniové infrastrukturní stavby. Program byl úspěšný, lidé to chtěli, potíže byly administrativního charakteru," říká v rozhovoru pro server Aktuálně.cz člen NERVu Miroslav Zámečník.
Celý článek...

Nízkoenergetické domy v České televizi

Česká televize nedávno odvysílala jeden z dílů pořadu Ekoprůkopníci, ve kterém se zaměřila na nízkoenergetické bydlení. Ve zhruba patnáctiminutovém dokumentu vystupují majitelé různých nízkoenergetických a pasivních domů a architekti, kteří se jejich stavěním zabývají.
Celý článek...

Zpráva z 15. mezinárodní konference o pasivních domech Passivhaustagung 2011

Ačkoliv přípravy na příští ročník mezinárodní konference PASSIVHAUSTAGUNG (konference Pasivní dům) jsou zajisté již v plném proudu, vzpomeňme ještě ten letošní, který se uskutečnil na konci května, tentokráte v rakouském Innsbrucku. Zprávu z konference přináší portál TZB-info.
Celý článek...

Pasivní a nízkoenergetické domy - řešení firmy CIUR

Problematika bydlení se stále více spojuje se spotřebou energií. Není to jen v souvislosti s úsporami a důrazem na vlastní energetickou soběstačnost domácností. Z globálního pohledu domácnosti představují více než 40 % z celkové průběžné energetické spotřeby v EU.
Celý článek...

Bydlení ve staré škole: Nic levnějšího neseženete

Zatímco jiní si na Silvestra dávají předsevzetí, Zdeňka Kaňu napadlo přestavět starou a nevyužívanou školu na byty. A ne jen tak obyčejné byty, ale energeticky pasivní, kde by budoucí majitelé mohli žít opravdu velmi levně. O zajímavém projektu informuje portál prozeny.cz.
Celý článek...

Novinky v burze práce

Aktuální inzeráty poptávající a nabízející práci v naší burze práce.
Celý článek...

Poradny Sítě center pasivního domu

Centrum pasivního domu nabízí objektivní a odborné poradenství o pasivních domech v několika poradenských centrech a místech. Jejich seznam naleznete na našich webových stránkách.
Celý článek...

Certifikovaný pasivní dům = ověřená kvalita

Máte pochybnosti, jestli je Váš dům opravdu pasivní? Nebo si chcete potvrdit výjimečnou kvalitu projektu, využít výhodnější možnosti financování a zabezpečit vyšší cenu domu na trhu nemovitostí. Využijte nabídku Certifikace pasivních domů, coby záruky kvalitního projektu a domu.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů